dinsdag 19 februari 2008

BURENHULP IN FROUKEMAHEERD

http://www.froukemaheerd.nl/?p=134#respond
Klik op bovenstaande link en zie hoe de Froukemaheerd en site aan de weg timmert.
Burenhulp zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Maar dit is een geweldig initiatief en te hopen is dat het navolging geniet.

1 opmerking:

Anoniem zei

Burenhulp en gereedschapuitleen op alle heerden; de spilfunctie van actieve heerdcomités

Dit prachtige voorbeeld van burenhulp en gereedschapuitleen op de Froukemaheerd zou eigenlijk door de straatcomités van alle heerden opgevolgd moeten worden. Dezelfde straatcomités zouden alerte doorgeefluiken voor de gemeente, de politie of de woningcorporatie kunnen worden van aangetaste groenvoorzieningen, trottoirvoorzieningen, burenoverlast, parkeerproblemen, onveiligheid, straatverlichting, straatvervuiling,etc.

Het zou tevens kunnen gaan om uitleen van BBQ-materiaal of fonduesets ((ook voor heerd(zomer)feesten)). Of sport & spel-voorzieningen.

Ik zie actieve heerdcomités of straatcomités als het bindend cement van de wijk- of buurtgemeenschap. Deze heerdcomités kunnen de BOB tijdens de heerdoverleggen op de hoogte stellen van de straatproblematiek, maar ook van de positieve zijden van hun straat.

Wat betreft de wijkintegratie en bewonersparticipatie (ook van bewoners uit andere culturen): het zou erg aardig zijn als een heerdcomité eveneens een welkomstcomité in het leven roept om nieuwe straatbewoners / (na)buren welkom te heten.

Kortom: wijkopbouw door goed functionerende heerdcomités! Noaberschap door goede heerdcomités. Samen leven, samen werken, samen doen!