dinsdag 26 februari 2008

GEZELLIG???

Een depressieve dag. En dan zie je in de wijk ook nog her en der billboards hangen die met deze ziekte te maken hebben. Je hoeft er niet voor door geleerd te hebben om te weten dat oppotten van gevoelens en heimelijkheid depressies kunnen veroorzaken. Een mens die niet depressief is is open, toegankelijk en houdt niet teveel informatie onder de kaasstolp. Ik voel me nu trouwens een combi van dominee en psychiater. Met een lichte neiging tot grootheidswaanzin. Zo, ieder zijn eigen diagnose..(moge de ironie duidelijk zijn! Ik ben de bescheidenheid zelve!).

Grappig hoe zich ahw twee "kampen" ontwikkelen tov Beijumnieuws. Enthousiasme, aanmoedigingen, transparantie en vrijheid van meningsuiting vormen zo'n 99% der lezers. Er is ook een procent die vindt dat het niet kan zo'n weblog en sommige info die er op staat. Het zou niet betrouwbaar zijn tov sommigen. Tja. Volgens mij nestelt betrouwbaarheid in openheid, eerlijkheid en transparantie. We wonen in een volwassen wijk en bewoners kunnen heel goed zelf hun mening vormen. Nog dagelijks vragen mensen me wat er gebeurd is in de wijk en waarom daar niks over bekend is gemaakt. De meeste informatie over "de affaire in Beijum" heb ik niet gepubliceerd, wat dat betreft ben ik erg terughoudend geweest. Maar misstanden hoeven niet altijd met de mantel van "vertrouwelijkheid" bedekt te worden.

Het wordt straks weer voorjaar. Samen met het opbloeiende groen verdwijnt de depressie hopelijk. Bloesems en knoppen gaan dan weer open. De bloesems zullen een aangename geur gaan verspreiden door de wijk. Beijum blijft een prachtige wijk om in te wonen...

Geen opmerkingen: