woensdag 15 oktober 2008

KUNSTENAARSCENTRUM ZOEKT SPONSOR(EN)

Het nieuwe Beijumer kunstenaarscentrum (wie bedenkt er een mooie naam?) aan de oostzijde van Plein-Oost krijgt langzamerhand vorm. Maar vorm zonder inhoud, dat gaat nu eenmaal niet. Er is de laatste weken druk geschilderd en er is van alles aan gedaan om het pand van binnen aantoonbaar te krijgen. Maar hoe nu verder? De ideeën zijn er wel, het enthousiasme ook en de Sturm und Drang is nog niet gedoofd. Maar idealisme zonder euro's kan al te gemakkelijk richting luchtfietserij en dagdromerij gaan. En dat is het laatste wat de initiatiefnemers willen. Ze willen een gezonde finaciële basis creëren voor hun passie. Maar hoe kom je aan schilderezels of aan houtwerk voor de expositieruimte? De mensen die het pand mooi aan het maken zijn, en er een mooie ontmoetingsplek voor Beijumers en kunstenaars van willen maken, zijn allemaal vrijwilligers. U begrijpt het al: hier is geld nodig, geld om de plannen verder te kunnen concretiseren.

Het doet in de verte een beetje denken aan een enthousiaste en gedreven Jan Krist die vol bevlogenheid naar Spanje afreisde om zijn droom, El Pico, te realiseren. Is een gedegen, zakelijk onderbouwd en financieel doordacht plan geen voorwaarde om zoiets idealistisch als El Pico, of nu het kunstenaarscentrum, te starten? Het zou jammer zijn als de bevlogen plannen schipbreuk zouden leiden door te weinig geld. Het spreekwoordelijke "schip met geld" is hier van harte welkom. Daarom deze oproep van Fransesca Jansen, kunstenares en een van de initiatiefneemsters van het project. Zijn er mensen die geld of goed (ezels, materialen etc.) willen aanbieden?

1 opmerking:

Anoniem zei

Het Kunstenaarscentrum Beijum kan "een goed idee" lanceren richting de dienst RO/EZ, Stadsdeelcoördinatie Noorddijk, ter attentie van mevrouw Irma Zijlstra.

Het Kunstenaarscentrum kan een creatieve functie vervullen in het kader van de sociale wijkvernieuwing. Samenwerking met de vensterscholen, de OB, de stichting Buurthuizen in Beijum, Het Trefpunt, de Academie Minerva en de Boerderij Beijum ligt in de lijn der mogelijkheden.