zondag 30 januari 2011

EEN MOOIE VOETBALMIDDAG IN HET BILJART CAFÉ

Het Café Biljart was vanmiddag afgeladen vol. Tegen half vier toog ondergetekende er heen om de 2e helft van de wedstrijd van onze Fc tegen de Friezen te bekijken. Bij het binnentreden van het café aan de Claremaheerd wist ik al: daar heerst een feeststemming. Drie nul stonden we voor tegen de Friezen uit Heerenveen, dat kon niet meer misgaan. Echter, halverwege de 2e helft scoorde Heerenveen en daarmee bracht het de spanning terug in de wedstrijd.
Maar op de rechter foto ziet u gejuich, diep in de wedstrijd bracht de Fc de overwinning in veilige haven.
Even kijken op http://www.fcgroningen.nl/ wat er over de wedstrijd staat: FC Groningen heeft zondagmiddag in Heerenveen met 4-1 gewonnen van de plaatselijke sc. Dusan Tadic scoorde tweemaal en gaf een assist. Jonas Ivens en Tim Matavz maakten voor rust 0-1 en 0-2. Groningen blijft vierde op de ranglijst.

De middag kon niet meer stuk voor de bezoekers van het café. Een overwinning tegen de Friezen smaakt toch wel erg lekker. Het is wat met die rivaliteit. 'We' hebben gewonnen van 'ze, ' en nog wel in het hol van de leeuw. Geen gevloek en getier in de kroeg, vreugdekreten overheersten. De wedstrijden van Fc Groningen zijn in het café op een groot scherm te bekijken. Voor Beijumer voetballiefhebbers een gezellige plek om samen wedstrijden te bekijken.