maandag 20 februari 2012

MAANDAGOCHTEND (104)

Een kwartiertje geleden maakte ondergetekende een wandelingetje door de wijk. Het laat zien dat er van ijspret geen sprake meer kan zijn. Wel zichtbaar, een stuiptrekking van Koning Winter, er ligt weer een laagje wit en het heeft gevroren.

 De Zuidwending ligt er in vergelijking met tien dagen geleden verlaten bij, en ook de sloten worden weer aan hun lot overgelaten. Het was een korte maar hevige vriendschap tussen de Beijumer waterwegen en de wijkbewoners. Op de rechter foto ziet u dat kinderen nog van alles op het snel dunner wordende ijs hebben gegooid om te kijken of het toch nog sterk genoeg was om op te kunnen staan. 

Nee, de pret lijkt definitief over wat betreft de lopende winter. Toch mag je waardering hebben voor het noordelijke water, het heeft ons dit jaar, al of niet in bevroren toestand, al twee mooie hypes bezorgd. Eerst de overstromingskoorts gedurende week twee van dit jaar, en onlangs steeg die andere koorts na 15 jaar weer, u weet wel, die van de Elf Steden die toch niet gereden werd.

Op de linker foto ziet u een verlangen naar het voorjaar uitgebeeld. Een lekker terrasje aan het water waar over zeven acht weken weer een glas paardenbloembier kan worden gedronken. Nog een mooie heldere lucht erbij, een zonnetje dat 30 graden produceert en kinderen die in een peddelbootje door de sloot wiebelen. Viva le printemps.

De nieuwe week is weer begonnen, de laatste week van de meteorologische winter 2011/2012. Het voorjaar zal zich weer onherroepelijk aandienen. Zal er in meerdere opzichten een Beijumer Lente komen? De tijd zal het zoals altijd leren.

Geen opmerkingen: