woensdag 22 februari 2012

WERKEN BILLBOARDS WEL?


Ik kan me niet zo goed voorstellen dat het wat oplevert, maar het zal wel, anders gaan reclamebedrijven er niet meer door. Billboards. Neem dit 'aanplakstation' midden in de Froukemaheerd, wie leest dat nou wat er op staat? Zie foto rechts. 

Wie gaat er nou eens echt voor staan om de afbeelding en tekst te bekijken? Of zal het allemaal onbewust werken? Ik bedoel reclame langs de wegen. Op de foto ziet u een man weglopen nadat hij een nieuw plakkaat heeft bevestigd. Op de onderste foto ziet u een collega van hem billboards vervangen die aan het bushokje vast zitten. Hier kan ik me nog iets bij voorstellen. Ga je een tijdje naar zo'n ding staan gapen om de tijd te doden totdat de bus komt. Een reclamebord of billboard is een in de openbare ruimte geplaatst reclamemedium en het wordt daarmee tot de buitenreclame gerekend.

Het in Nederland meest voorkomende formaat reclamebord is (circa) 240 centimeter hoog en 330 centimeter breed, die vooral langs in- en uitvalswegen geplaatst zijn.
Behalve borden met een "vaste" reclame-uiting bestaan er borden met wisselende boodschappen. Hierbij bestaat het paneel uit een aantal driezijdige balken, waarbij afwisselend drie verschillende reclame-uitingen vertoond kunnen worden, of uit een omhoog en omlaag draaiende film waarop de reclame-uitingen bevestigd zijn. Wiki/Reclamebord
Maar werkt het ook? Levert het wat op om zo'n ding in het straatbeeld op te hangen? Hoe ze het kunnen weten is me een raadsel, maar mensen die 'er voor door hebben geleerd' zeggen van wel:
Billboards werken: ze bereiken (buiten tv) meer mensen dan welk ander medium dan ook en bieden meer waar voor uw marketing-budget.

Monsterscore.

1 opmerking:

Henriëtte zei

Of het werkt weet ik niet - maar in ieder geval heb ik weinig vertrouwen in de ononderbouwde statements van 'experts' van een reclamebureau (Monsterscore in dit geval) ;)