zaterdag 2 november 2013

DE PLANTSOENLOOP VAN 2013


Tegen de 2400 sportievelingen trotseerden vanmiddag het (milde) herfstweer en liepen een zelfgekozen afstand- vier of acht kilometer- door ons aller Noorderplantsoen. Hardlopen is gezond, het gaat depressieve gevoelens tegen en het zorgt ook nog eens voor extra weerstand en een goede lichamelijke conditie. En wat is er nou mooier dan dat je ook nog eens geld bijeen loopt om de gevreesde ziekte kanker te bestrijden?
Bijna 2400 deelnemers telde de 56e editie van de Plantsoenloop die op zaterdag 2 november werd gehouden in het Noorderplantsoen. In totaal stonden tegen de elfhonderd kinderen van zeventien verschillende scholen aan de start voor de 1 en 2 km.  Bijna twaalfhonderd wedstrijdatleten en recreanten volbrachten de 4 en 8 km over het heuvelachtige parcours. Er waren maar liefst 400 na-inschrijvingen. Ook dit jaar is KiKa, het Kinderkankerfonds, het goede doel. Een cheque met een bedrag van € 1810,- werd overhandigd aan Jan Warners, ambassadeur van KiKa. Plantsoenloop.nl.
Ondergetekende liep dit jaar niet mee, een kleine blessure speelde hem parten. Wel ging hij even kijken. De foto's werden ter hoogte van Mamamini aan de Noorderbinnensingel gemaakt. Het weer was aanvaardbaar, 't miezerde een beetje, maar dat kon de pret niet drukken. Gezelligheid overheerste langs de kant en op het hardloopparcours.

Geen opmerkingen: