maandag 2 november 2015

MAANDAGOCHTEND (252)


Het voormalig schoolgebouw Doefmat aan de Isebrandtsheerd ligt er deze eerste maandagochtend van november 2015 maar verlaten bij, de anti-kraak periode is voorbij en binnenkort zullen er bouwvakkers en andere specialisten aan het werk gaan om het gebouw om te toveren tot een tijdelijk onderkomen voor WIJ-Beijum.

Wat is tegenwoordig tijdelijk? Het wijkteam zal naar verluidt ongeveer drie jaar in de Doefmat gehuisvest worden. Aldus dit bericht


Wordt er gegoocheld met cijfers en jaren? In dit bericht staat:

De medewerkers van het WIJ-team Beijum werken nu nog vanuit verschillende locaties. Omdat het nog minstens twee jaar duurt voordat de nieuwbouw is gerealiseerd, zal de voormalige basisschool De Doefmat geschikt gemaakt worden als tijdelijke werk- en ontmoetingsruimte.

Is het ongeveer drie jaar? Of nog minstens twee jaar? De blogger is behalve blogger ook gewoon een achterdochtige Grunninger. Ik mot 't nog zain. Zingt het rond in z'n hoofd.


Hoe lang gaat de verbouwing van de Doefmat duren? Een half jaar? En...., hoeveel gaat dat kosten?

En als alles verbouwd is, en als WIJ Beijum heeft er twee jaar in gezeten en het gaat er daarna weer uit naar het nieuwe Innersdijk..,.wat dan? Zijn de driekwart miljoen euro (meer?) aan verbouwingskosten daarna weggegooid geld? 

Was regeren vooruit zien? Om even op de argwanende tour door te gaan, overal in het land zijn afgelopen twee jaar verzorgingstehuizen gesloten, hoezo dan een spiksplinternieuw verpleeghuis in Beijum gaan bouwen?

Achterdocht schijnt een verhoogd bewustzijn te bewerkstelligen. Van horen zeggen en voor wat het waard is. Alsof je achterdocht zou moeten cultiveren, is vertrouwen niet veel een veel krachtiger?

De blogger hecht aan waakzaam vertrouwen. Geloof in God maar zet je fiets op slot. WIJ-Beijum onderdak krijgen in de Doefmat? Onder-dak? Het brengt ondergetekende bij de rechter foto. In vredesnaam, wat zal dat toch voor raar 'dakje' zijn wat we tussen een flatje en een huizenrij aan de Claremaheerd zien? Het zal geen regen tegen houden, geen sneeuw of wat dan ook. Waar-dient-dit-voor? Moet het soms de boel-muren- bij elkaar houden? Wie weet waar dit voor dient, mail svp naar Beijumnieuws@ziggo.nl


De nieuwe week is mistig begonnen.  Letterlijk en figuurlijk.


Het is vandaag Allerzielen. Een soort van dodenherdenking, niet te verwarren met 4 mei. Met alle respect, eerbied voor alle geliefden van wie dan ook die zijn heengegaan.


Alle nog levende zielen een prettige week toegewenst. En Beijumers alvast een prettige maand november. Het kon wel eens een memorabele maand voor Beijum worden, een maand waarin het oude versleten wordt losgelaten, en het nieuwe hopelijk binnengelaten kan worden. De herfst is volop bezig, maar er gloort een Beijumer lente.....Waarover later meer.

Geen opmerkingen: