woensdag 4 mei 2016

EEN BEIJUMER PAPEGAAI, CONJO GENAAMD...



"Hij is al achttien jaar maar vergis je niet, papegaaien kunnen er oud worden. Deze wordt wel tachtig jaar."

Tachtig jaar als papegaai in een kooi zitten, ga er maar aan staan. Maar dit exemplaar, foto's, die maandagmiddag in de Rensumaheerd werd gespot boft maar met z'n bazinnetje. Is het mooi weer mag ie lekker voor in de tuin staan. In de kooi, dat wel, maar er is frisse lucht en je kunt er een beetje om je heen kijken.


Zo zag de papegaai die we op de foto's zien en luistert naar de naam Conjo afgelopen maandagmiddag opeens een Beijumblogger aan komen fietsen. Hoe heet ie? Conjo? Vraag maar eens aan een Antilliaan wat dat woord betekend, het zit in de ranzige en platte hoek......., niet geschikt om hier te vertalen.

Op bovenstaande foto zien we het Beijums meisje Sádie met haar huisdier Conjo.

Wat kunnen papegaaien oud worden. Hoe kan dat toch?
Dat komt doordat papegaaien nauwelijks natuurlijke vijanden hebben. Dat gaf de natuur de ruimte om de gekleurde vogels een hele trage levenscyclus te geven, net als mensen die hebben. Zo duurt het zes jaar voordat papegaaien volwassen worden. KijkMagazine.




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahaha grappig. Coño is eigenlijk een Spaanse word. Door de invloed van de Spaanse taal in de Antillen gebruiken ze in pappemento ook dat word.

Anoniem zei

Jammer dat ie nooit uit zijn kooi mag.