dinsdag 3 mei 2016

HISTORISCHE KAMPIOENSCHAP VROUWEN GVAV-RAPIDITAS

Door Frank Bots

GVAV VR1 ongeslagen kampioen!

Onder grote publieke belangstelling speelde GVAV VR1 vandaag (30/4; JF) op het hoofdveld de wedstrijd waarin het kampioen kon worden. Al na 6 minuten kwamen de Groninger dames op een 1-0 voorsprong door Prycantely. Met deze vroege voorsprong op zak ging GVAV op zoek naar een hogere score. Het vizier van de spelers stond echter nog niet op scherp. Kimberley S. kreeg een aantal kansen, kopte de bal onder andere goed in de hoek, maar de bal werd uit de doelmond gehaald door een speler. Een knal van Sanne spatte uiteen op de kruising en het duurde tot de 38ste minuut voordat GVAV de voorsprong verdubbelde. Na een goede combinatie scoorde Esmée. OKVC kwam nauwelijks aan aanvallen toe, maar wist verrassend terug te komen tot 2-1. Toch ging GVAV met twee doelpunten verschil rusten, want Prycantely scoorde vlak voor rust haar tweede treffer.

Terug uit de catacomben beslisten onze dames de wedstrijd al snel definitief door in de 46ste en 47ste minuut de twee volgende treffers op het scorebord te laten aantekenen via Esmée en Prycantely. Denise scoorde de 6-1, maar bleek daarna ook te leiden aan het penaltysyndroom dat sinds het voorjaar heerst bij de GVAV-dames. De wedstrijd leek een beetje dood te bloeden en aan de kant werden de kampioenshirts al verdeeld en aangetrokken. Toch besloten de dames in stijl de wedstrijd.

In de 86ste minuut scoorde Femke en in de voorlaatste minuut wist Jil, die in de wedstrijd al drie keer de lat had getroffen eindelijk het net te doen trillen waardoor de wedstrijd in een 8-1 overwinning eindigde. GVAV VR1 is niet meer in te halen en de hele damesselectie bestormde daarna de bijna werkloze keeper Ika om met haar het kampioenschap te vieren.

Dit kampioenschap van de vrouwen mag historisch genoemd worden. GVAV Rapiditas heeft een grote historie, maar in haar 95 jarig bestaan is er nog nooit een vrouwenelftal van GVAV kampioen geworden. Dit toont aan dat GVAV het vrouwenvoetbal als serieuze tak van de vereniging ziet. Het seizoen voor de vrouwenselectie kan nog mooier worden. Ook de Vr2 is nog volop in de strijd om het kampioenschap. Twee kampioenschappen in het eerste jaar vrouwenvoetbal zou een enorme prestatie zijn. In ieder geval gaan de felicitaties voor het behalen van het kampioenschap naar de gehele vrouwenselectie en haar technische staf.