dinsdag 18 juli 2017

EEN LIGFIETS DAT OP EEN AUTOOTJE LIJKTHet leek net een racewagentje, wat spurtte het ding vanaf de inrit naar stadsboerderij de Wiershoeck de Beijumerweg op. Het leek wel alsof Max Verstappen door Beijum reed.

Niet dat de ligfiets echt racete, maar het zag er meer uit als een raceautootje dan een fiets.

Afgelopen zaterdagmiddag zag de Beijumblogger een aparte fiets in het fietsenrek van genoemde boerderij staan.
Zie afbeelding links.

Daar kwam de eigenaar ervan uit de natuurvoedingswinkel lopen en stapte in zijn wagentje.

Boven zien we hem in zijn bolide de Beijumerweg opdraaien en op de rechter foto zoefden rijder en voertuig weg. Toch best met een redelijke snelheid, ondergetekende raad voor de veiligheid een vlag op een stokje aan dat op de autofiets wordt bevestigd.

Een ligfiets met open dak. Eigenlijk zou dit ding, zie foto, ook een soort van dakje moeten hebben voor als het regent.

Zeven jaar geleden schreef ondergetekende een eerste bericht over een echte ligfiets op Beijumnieuws. Daar kwam toen veel kritiek op, lees de reacties.

1 opmerking:

Pé Koomen zei

Ik fiets al meer dan 160.000 km met een ligfiets en krijg af en toe ook advies oor een vlaggetje en als ik dan aan de adviseur vraag " En wat is je eerste gedachte als je een vlaggetje ziet en nog geen voertuig" en steevast krijg ik dan als antwoord, "Daar komt een kind op een fietsie dus ik kan er nog wel langs" juist en als ik dan aangeef dat zo'n ligfiets weleens 30 of 40 km snelheid heeft dan zeggen ze rij toch maar door zonder vlaggetje.