vrijdag 14 juli 2017

KERSTMAN PIET HOUDT OOK VAN DE ZOMER


Piet Mulder, Kerstman in zomerrust, is betrokken bij natuurpark Groene Hart. Hij maakt er regelmatig een rondje met zijn hondje. Piet baalt van het onderhoud in het park maar stuurde toch een paar opwekkende foto's. Hij schreef erbij:

Beijum  is nu op z’n mooist, het is alleen jammer dat er geen  goed onderhoud is wat betreft het  ontzettend vele onkruid  in niet alleen het park maar bijna heel Beijum.
Veel Beijumers zijn in de ban van al die ellende, ik wil niet op alle slakken zout strooien , maar ik krijg het gewoon te vaak te horen als ik aan de wandel ben of tijdens m’n fietsrondjes.
Ons mooie nieuwe  ( dure ) park verloederd dus alweer mooi  zo.  Het is niet allemaal kommer en kwel, daarom doe ik er een paar foto’s bij van de wildernis  en zeker van de bijzonder mooie rozen langs de Amkemaheerd ter hoogte van de Onnemaheerd.  

Ik wens  alle Beijumers  nog vele mooie zomerse weken toe, en dat men mag genieten van alles wat groeit en bloeit  om ons heen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal met je eens Piet.Ik roep het al jaren.
Er wordt, niet selectief,in het wilde weg geschoffeld, gesnoeid en veels te vaak gemaaid.
Laats weer m,n rondje Kardinge gedaan in de hoop op verbetering.
Helaas het is een en al droevenis.
Aan de slootkanten groeit nagenoeg niets. Er zijn kort gemaaide grasvlaktes met hier en daar een bloeiende distel of het gele jacobs kruiskruid en wat klavers en boterbloemen en rode zuring. Niet uitbundige grote velden bloeiende wilde planten maar enkele aan de maaiwoede ontsnapte zielige plantjes.
Een schande en een lachertje en heel erg jammer.
Het kan echt wel beter en mooier.

Anoniem zei

ene reaktie teveel gemaaid de ander te weining, te wild allemaal te strak allemaal. moeilijk zo niet onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken.

Anoniem zei

Natuurlijk. Wilde Planten en Onkruid is in een woonwijk een apart probleem. Maar in een Park of Natuurgebied kun je toch heel selectief en juist bedoeld hele mooi dingen doen.

Neem nou de geluidswal in de bocht naar Beijum Zuid. Die is onlangs gemaaid. Het maaisel heeft men weer laten liggen. Brandnetel is gek op dit soort voedselrijke situaties. Weliswaar een waardplant waar de vlinders eitjes op leggen dus op zich goed voor de vlinders,
maar ook een saaie plant en heeft net als distels een negatieve associatie.

Neem je het maaisel ook weg, dan krijgen andere planten ook weer een kans. Is het luiheid, onkunde, kost dat te veel geld? Ik weet het niet. Iedereen wil toch zoveel mogelijk bloeiende planten in de wijk. Ik verwijs naar onderstaande site waarin een en ander wordt uitgelegd.

http://www.natuurkennis.nl/index.php?hoofdgroep=5&niveau=1&subgroep=50