dinsdag 11 oktober 2011

UIT DE OUDE DOOS (89)

Ik heb geen idee waar deze foto precies is genomen. U ziet de overgang van boerenkleigrond naar wat later Beijum zou gaan worden. Ik meen me te herinneren- van horen zeggen- dat de foto in de buurt van de Framaheerd is genomen, en wel in 1982. Ik laat me graag corrigeren.
Er liggen ook nog twee luchtfoto's op voorraad, maar die lijken erg op elkaar en het leek me ook wel prettig om eens weer af te dalen. Naar de klei, naar echte kleigrond, zie foto. De grootste wijk van de stad werd bijna letterlijk uit de klei gestampt. Wie had in 1982  kunnen bevroeden dat er zo´n aparte wijk uit te voorschijn zou komen?
Ook deze foto komt uit het album van Doris Schuch.

1 opmerking:

Anoniem zei

De foto is volgens mij in de Jensemaheerd gemaakt. De huizen zijn in ieder geval typisch voor deze heerd. Op de achtergrond zie je de flat en huizen aan de Amkemaheerd tussen de Jensema- en de Fultsemaheerd. Tot slot zie je dan boven links nog de eerste huizen van de Fultsemaheerd.

Als ik goed kijk en redeneer, dan zou je nu zegmaar naar het parkje moeten kijken. De foto zou dan ten hoogte van nr 84 gemaakt zijn, waar nog een stukje fietspad richting de fultsemaheerd zit.