dinsdag 17 juli 2012

UIT DE OUDE DOOS (125)


Bovenstaande foto werd opgestuurd door lezeres Marjolein. Zonder tekst. Een mooi zoekplaatje derhalve: waar is dit? Ik herken het soort huizen dat u op de achtergrond in aanbouw ziet tegenwoordig in de Fultsemaheerd en rondom Winkelcentrum Beijum. Wat een bouwput moet het hier geweest zijn, eind jaren zeventig en begin jaren tachtig van de vorige eeuw.

Is het de Topingaheerd dat u ziet, en wordt op de voorgrond het winkelcentrum uit de grond gestampt? Echt, ik weet het niet. Wie wel? Beijumnieuws@online.nl.

Links ziet u een tegelijkertijd opgestuurde foto. Wat een vreemde bouw eigenlijk, als je het bekijkt. Wat een schuin dak. Werd er destijds al rekening gehouden met studentenhuisvesting in de nieuwe stadswijk Beijum?

Werden er toen reeds studentenzolderkamertjes gerealiseerd? Wie zal het zeggen. Het kan ook zijn dat de bovenste verdiepingen waren bedoeld als rommelkamertjes. Logeerkamertjes. Erg groot kan het boven niet zijn. Tenminste, niet de ruimte waarin je rechtop kunt staan.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat doet die zandbult daar op de voorgrond? Uit het boek "Boeren, burgers, Beijumers" meen ik begrepen te hebben dat Beijum gebouwd is volgens oorspronkelijke landschaps-structuren en elementen, zodat direct op de klei is gebouwd i.p.v. alles eerst onder van elders aangevoerd zand te laten verdwijnen en daarop de nieuwe wijk te bouwen. Of heeft Johan het nieuwe viaduct in aanleg in de foto gePhoto-shopt?

Anoniem zei

Is dit geen Frama of Bottemaheerd ?

Anoniem zei

Volgens mij is dit de Sibrandaheerd en staan de huizen links aan de wijkring voor de brug die net in brand gestoken is. De huizen rechts staan dus min of meer tegenover het water/winkelcentrum. De zolders van deze huizen zijn redelijk ruim hoor...

Alie zei

Inderdaad, Sibrandaheerd! Ook aan de Framaheerd staan zulke huizen. Ze zijn heel groot hoor, en inderdaad, een aantal van deze huizen herbergen studenten.