dinsdag 2 oktober 2012

UIT DE OUDE DOOS (130)


Praktisch tien jaar geleden maakte ondergetekende bovenstaande foto, in november 2002 om precies te zijn. U ziet een jongeman aan de voltooing van Winkelcentrum Beijum werken, zo te zien aan de winkelpromenade, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Ik heb op de een of andere manier het idee dat waar de jongeman gehurkt zit, dat daar nu de kassa's staan. Rechts zou dan de ruimte moeten zijn waar tegenwoordig de broodafdeling van AH is. Helemaal zeker ben ik daar niet van, het zou ook de winkel van dierenspeciaalzaak Hoogenberg in wording kunnen zijn waar u tegen aan kijkt, met daarnaast de Zeeman-locatie. Wie het zeker weet: Beijumnieuws@online.nl  Op de middelste pilaar ziet u iets gekalkd wat destijds de maatschappij beroerde. Pim en LPF lees ik.
Het winkelcentrum dat bijna tien jaar bestaat heeft z'n waarde ondubbelzinnig bewezen. Wat een genot om vooral tijdens de herfst- en wintermaanden overdekt en warm te kunnen winkelen. Wie herinnert zich de gure en winderige situatie van voor die tijd niet?
Even iets actueels wat met het Winkelcentrum te maken heeft, maar nog meer met de binnenkort jubilerende vestiging van Albert Heijn. Het ontbijt dat zoals eerder werd gemeld op 8 oktober gaat plaatsvinden, wordt in de promenade gehouden en niet buiten. Zie ook dit blogbericht van zes weken geleden.

Geen opmerkingen: