dinsdag 21 mei 2013

UIT DE OUDE DOOS (160)Ondergetekende kwam in het rijke krantenarchief van www.dekrantvantoen.nl bovenstaand bericht tegen. Nooit geweten dat er een ontmoetingscentrum in de Wibenaheerd, de Wybe, heeft gezeten. De Wibenaheerd lijkt uitsluitend negatieve berichten  in de media te hebben voortgebracht. Zet de naam van de heerd in de zoekbalk van de genoemde site, en het wemelt van de berichten over drugs, gedoe en gedoe. Niet leuk voor de Wibenaatjes. Zelfs de bijnaam Dealemaheerd komt een paar keer voor. Vervelend voor de pakweg 98 % van de mensen die zonder problemen in de Wibenaheerd wonen.
Vergis ik me nu, of is de meest langwerpige heerd van Beijum de laatste tijd wat minder negatief in het nieuws? Of is dat wishfull thinking? Hoe het ook zij, in het krantenbericht van destijds werd al gerept over het feit dat 'de Wibenaheerd een 'gewone straat' is geworden.' Ook toen al waren krachten aan het werk om de Wibenaheerd een betere uitstraling te willen bezorgen.
Update 18.30 uur; het opladen van het betreffende artikel gaat niet helemaal zoals ik het wil. Om het beter te kunnen lezen, klik hier.

Geen opmerkingen: