dinsdag 14 januari 2014

UIT DE OUDE DOOS (187)

De verkeerssituatie op en rond de Korreweg was afgelopen week in het nieuws in verband met een ernstig ongeluk op de rotonde met de Kapteynlaan. Om de zoveel tijd herhaalt de geschiedenis zich: het moet veiliger.
In het rijke archief van http://www.dekrantvantoen.nl/index.do bevinden zich bovenstaande krantenartikelen uit de begintijd van de wijk Beijum. Het schijnt dat Beijum reeds 33 jaar geleden een Werkgroep Verkeer had. Die had onder meer zorgen over bewegwijzering en de situatie rond de Korrewegbrug.
Een citaat uit het grote artikel: Zo ergert men zich in de wijk aan het feit dat de oostelijke ringweg tot de wijk klaar is, maar daar braaf vierbaans-breed blijft liggen. Omdat een of andere stomkop heeft vergeten op tijd de lantaarnpalen te bestellen, hebben we gehoord. Daarom wordt de weg niet eerder opengesteld. 
Een stomkop. Welkom in Beijum. Verderop valt in hetzelfde artikel te lezen dat Beijumers destijds weigerden naar de gymnastiekzaal te gaan omdat er nog geen stoepen waren en alles nog een modderpoel was. Ook moesten schoolkinderen een keer noodgedwongen de laarzen uittrekken (waarschijnlijk omdat die in de modder bleven steken) en gingen ze op kousenvoeten naar school.

Het zijn echt verhalen uit de Oude Doos van Beijum. Zie ook het onderste bericht, woensdag 12 september 1979 werd het Heerdenpad afgesloten voor autoverkeer. Ook hier ging het om het steeds terugkerende thema veiligheid. Dat was 35 jaar geleden zo, en nu, in 2014 nog steeds.

Geen opmerkingen: