dinsdag 10 maart 2015

UIT DE OUDE DOOS (237)

Deze foto komt weer uit het boek naar aanleiding van het honderd jarig bestaan van Christelijke Woningstichting Patrimonium Groningen. Het boek heet '100 jaar thuis.'
Bij de foto staat als opschrift: Centraal Wonen 1982. Het kan derhalve niet anders zijn dat dat de twee brikkies van auto's die zijn te zien al lang van de aardbodem zijn verdwenen, en dat de beide kinderen op de foto inmiddels veertigers zijn geworden. Voor de rest snapt de blogger de foto niet helemaal. Want, het lijkt toch sterk op een oud gebouw of oude boerderij wat we achter het nieuwe huis waar de kinderen voor staan zien. Zal het gezichtsbedrog zijn dat we het nieuwe huis en de boerderij zo dicht op elkaar zien, en zit er gewoon een meter of 50 tussen? Helemaal rechtsboven lijkt namelijk een lantaarnpaal te zien, het kan dan derhalve niet anders zijn of daar moet de Beijumerweg lopen. Het lijkt net alsof de gebouwen vlak achter elkaar staan.

Wie het anders ziet, Beijumnieuws@ziggo.nl of reageer hieronder.
(De Oude Doos heeft de bodem weer in zicht. Zijn er Beijumers die hun oude foto's over Beijum willen delen? Reacties naar genoemde mailadres)

1 opmerking:

Eddie zei

De woning op de voorgrond is Bentismaheerd 28, de boerderij op de achtergrond Beijumerweg 25A. Door het teleperspectief lijkt de boerderij vlak achter de woning te staan, foto waarschijnlijk gemaakt vanuit zolder van Bentismaheerd 93-94-95??