In de binnenstad van Groningen kun je alleen nog maar betaald parkeren en de 'schillen' daar omheen moeten er binnenkort ook aan geloven. Ook Beijum kampt met een toenemende parkeerlast en het is de vraag of in de loop der jaren de buitenwijken gevrijwaard zullen blijven van parkeermeters en parkeerwachters. Een extra aandachtspunt is de situatie rondom de scholen in de wijk. Op de foto valt het zo te zien nog wel mee, al rijdt wel een auto tegen de rijrichting in, maar chaos is af en toe troef rond de haal- en brengtijden van de kinderen. Verkeerswethouder Karin Dekker heeft in september het rapport ‘Kinderen veilig op weg naar school’ van de KANS-werkgroep van de locatie Warmoesstraat van de Borgmanschool in ontvangst genomen. In de werkgroep zaten ouders, het schoolteam, politie, buurtbewoners en de gemeente Groningen. Het belangrijkste resultaat van de KANS-werkgroep was de aanpak van de gevaarlijke oversteeksituatie op de Meeuwerderweg.
Hetzelfde verhaal gaat eigenlijk ook voor de Beijumer scholen op. Ik hou soms mijn hart vast als ik schoolkinderen van 6 jaar en ouder de wijkring zie oversteken.
Schoolspits Veilig Verkeer Nederland wil met het KANS-project bevorderen dat kinderen eerder zelfstandig naar school gaan. Veel scholen hebben last van verkeersdrukte door de grote aantallen auto’s tijdens de ‘schoolspits’ waarmee ouders kinderen naar school brengen. De verkeersveiligheidsorganisatie wil lopen en fietsen stimuleren om op school te komen.
http://www.groningen.nl/functies/pagfunctie.cfm?parameter=521&method=display&object=18310
KANS betekent Kinderen Anders Naar School
Geen opmerkingen:
Een reactie posten