Tijdens de ‘week tegen geluidshinder’ communiceert de politie nadrukkelijk in de media over haar werkwijze bij geluidsoverlast. De Groningse politie gaat geluidsoverlast met een hogere prioriteit bestrijden en komt hiermee tegemoet aan één van de belangrijkste ergernissen van burgers. De politie wil met deze aanpak zorgen dat het woongenot door anderen meer gerespecteerd gaat worden. Ook moet geluidsoverlast in de vorm van harde muziek en/of schreeuwen gaan afnemen. De aanpak zal na deze week een vast gegeven zijn in het werk van de Groningse Meldkamer en agenten.
Werkwijze
De politie geeft een melding van geluidsoverlast al langere tijd een hogere prioriteit. Dat betekent dat de politie sneller reageert op dergelijke meldingen. Daarnaast registreert de politie bekende geluidsoverlastadressen in het politiesysteem. Bij een eerste melding zal de politie in principe nog waarschuwen. Slaat de veroorzaker van geluidsoverlast deze waarschuwing in de wind, dan volgt een bekeuring van 90 euro. Bij een derde melding volgt naast een bekeuring ook de inname van de stereoapparatuur.
Eerst zelf aan de bel
Ervaart u overlast? Het is dan zaak dat u eerst zelf bij de veroorzaker van geluidsoverlast aan de bel trekt. Meestal is daarna de komst van de politie en daaropvolgende bemiddeling niet nodig. Als de overlast aanhoudt, dan kunt u alsnog de politie bellen. De meldkamer zorgt ervoor dat de plaatselijke politie zo snel mogelijk ter plekke komt om de (geluids)overlast zelf waar te nemen.
De aanpak van geluidsoverlast komt uit de koker van de studentencontactfunctionarissen. Zij signaleerden tijdens hun werk dat studenten nogal eens overlast veroorzaken. Uiteraard veroorzaken ook andere burgers deze vorm van overlast. Vandaar dat de werkwijze zich op alle inwoners van Groningen en Haren richt. Vriendelijke groet, Uw buurtagenten René Hofman, Klaas van Eeks en Eef Ekkelenkamp. http://www.politie.nl/Groningen/default/geluidsoverlast.asp
Naschrift: met bijgevoegde foto wordt niet gesuggereerd al zouden buren elkaar hier meer overlast bezorgen dan elders in de wijk.
Geloof jij het !!!
BeantwoordenVerwijderenEn dan het kopje ga eerst zelf aan de bel trekken bij de veroorzaker, ja vooral doen als je daarna dan toch de politie moet bellen weten ze gelijk van wie het komt !!!
Of ze zijn zo boos dat je hun feestje komt verstoren dat ze weet ik veel wat gaan doen.
Sorry tegenwoordig kun je niet meer 1,2,3 aanbellen, ik wilde een tijdje geleden aanbellen had me jas al aan en toen kwam de pers zelf naar buiten en molde een ruit van de toegansdeur van de flat, ben blij dat ik niet gegaan ben nu was het de deur anders was ik het :-(
nou, dat vind ik ook. Mensen uit de buurt van wie ik last heb, daar durf ik dus niet zomaar heen te gaan. Weet jij veel wat ze doen. Daar is het de tijd niet meer voor. Individualisme weet je nog? En daar komt bij de personen met achtergrond, die zijn niet voor niks hier komen wonen. Ik wens de politie veel succes.
BeantwoordenVerwijderenIn het verleden hebben we 1 keer gebeld voor overlast, op het bekende nummer. We hadden zelfs toen al wel die mensen zelf aangesproken. Wat kregen we te horen? Ja, daar kunnen we niet voor komen. Pas als u meer dan 2 uur er last van hebt...hahahaha.
Werdvande week bijna van de sokken gerejen bij het trappenhuis. Kunnen ze eens iets aan die brommers gaan doen?
BeantwoordenVerwijderenMooie belofte ook! "Dat betekent dat de politie sneller reageert op dergelijke meldingen". Als ik bel duurt het meer dan een uur, soms wel 1,5 uur voordat ze er eindelijk eens zijn! Ben benieuwd hoe lang het eerst dan moest duren!?
BeantwoordenVerwijderen