Het is mooi dat er computers bestaan en dat er een digitale wereld is. Zonder dat had u dit bericht nooit kunnen lezen. Maar wie zou het ouderwetse lezen in een boek of krant willen missen? Belangrijk in elk geval: geef dat 'normale' lezen - en dus niet alleen dat gelees op een computerscherm zoals u nou doet- a.u.b. door aan de komende generaties. Om te beginnen bij peuters en kleuters. De Nationale Voorleesdagen 2010 staan voor de deur. Van de site:
"Opa, boekje lezen!" Plaatjes bekijken, verhaaltjes vertellen – welk kind is er niet verzot op? Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.
Het Voorleesontbijt: een goede start: De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 20 januari met het Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.De jongste kinderen worden dan voorgelezen in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en op basisscholen. Ouders en grootouders lezen voor, maar ook buurtgenoten: van de wijkagent tot de bakker om de hoek.
http://www.nationalevoorleesdagen.nl/nvd/2010/
Uiteraard kan de familiebibliotheek in Beijum dit niet aan zich voorbij laten gaan. Aanstaande woensdag om half tien is er een voorleesontbijt georganiseerd en hét prentenboek van dit prille jaar 2010 zal dan worden voorgelezen, te weten De Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten. Klik de flyer groter, ook voor eventuele aanmeldingen. Ondergetekende zal woensdagochtend trachten niet alleen over het voorleesontbijt te berichten maar om dit voorlezen ook zo goed en speels mogelijk uit te voeren. http://www.mijneigenbibliotheek.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten