zaterdag 30 januari 2010

ZATERDAGMIDDAG IN WINKELCENTRUM BEIJUM



Het was vanmiddag, zoals elke zaterdagmiddag, weer topdrukte in Winkelcentrum Beijum. Politici weten in deze tijd van aankomende verkiezingen de weg naar drukke locaties natuurlijk te vinden. Het zijn plaatsen waar het publiek gepaaid kan worden en waar je kunt uitstralen: kijk, wij zoeken het contact met de burger, wij zoeken u gewoon op in de winkel of op straat.
De PvdA mensen uit de stad staan vanmiddag honderden rozen uit te delen in en buiten de promenade van het Winkelcentrum. Normaal gesproken geef je rozen als teken van liefde, maar tijdens verkiezingstijd is elke potentiele stemmer een lief iemand. Als de verkiezingen voorbij zijn wordt de relatie met de burger meestal weer genormaliseerd. Politici trekken zich dan weer terug op hun werkkamers of in hun gemeentehuis, gaan weer naar Den Haag en de burger is weer gewoon een burger. Voor mij hoeft de politiek niet naar de burger te komen, doe gewoon je werk en probeer al die ontevreden mensen svp niet te paaien. De ontevredenen zullen nooit tevredengesteld worden door welke politieke partij dan ook, er moet wat te zeuren en te klagen overblijven. Maar het gaf een gezellige drukte in het Winkelcentrum, je zag allemaal mensen met rozen rondlopen.
Wat je ook zag rondlopen waren jongens tussen de 7 en 13 jaar. Ze hielden zich vooral op bij de kassa's en vlogen op elke klant af die net had afgerekend" Mag ik u voetbalkaartjes hebben?" Een caissière beet de jongens op een gegeven moment toe:" Hou op te schooien! Uit de buurt hier!" Albert Heijn is met een tweede voetbalkaartjesactie begonnen en dat is te merken.
Meestal als ik boodschappen doe in Albert Heijn ben ik ook al ergens elders wezen winkelen. Sinds kort heeft ook deze winkel de regel ingevoerd dat tassen ter inzage van de caissières moeten worden geopend. Geen sympathieke regel, maar het zal ongetwijfeld zijn reden hebben. Winkeldiefstal. Bij de Lidl vragen ze het praktisch nooit meer bij de kassa sinds er in die winkel camera's hangen. Bij Albert Heijn wordt waarschijnlijk nog teveel gepikt, anders verzin je zo'n regel niet. Ik geef mijn tas altijd af bij de counter en ik was vanmiddag niet de enigste klant die op zijn tas liet passen, er stonden meer dan tien exemplaren achter de balie. Tevergeefs vroeg ik aan de medewerkster achter de counter of ze niet even met de tassen op de foto wilde. Altijd stralen, altijd opgewekt en altijd aardig. Een andere medewerker vertelde dat gisteren kinderen van de Heerdstee lege flessen voor Haïti hebben gebracht, hij zou daar nog foto's over opsturen. Die houdt u nog tegoed. In Winkelcentrum Beijum hoef je je geen moment te vervelen.

3 opmerkingen:

  1. Tuurlijk moet de politiek naar de burger komen
    Politici horen op straat en in de buurt te zijn en niet alleen in het pluche.
    Natuurlijk schande dat je ze alleen ziet rond de verkiezingstijd.
    Van mij mogen ze iedere zaterdag in het winkelcentrum staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het controleren van de boodschappentassen is inderdaad een noodzakelijk kwaad. Het is niet de meest sympathieke oplossing maar ja, je moet wat.
    het is natuurlijk wel zo dat de diefstal van goederen wel indirect verrekend zijn/worden in de prijzen en zodra de prijzen weer stijgen slaat de onvrede toe dus winkeldiefstal is een zaak van de medewerkers zowel als van de klant.
    dus als er eens iemand opvalt dat er wordt gestolen geeft het door aan één van de mewerkers, het is in uw en in osn belang.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren was ik samen met mijn dochter bij Alfa college afdeling uniform beroepen.
    Wat veel mensen niet weten is dat als jij ziet dat iemand iets heeft gestolen jij die persoon staande mag houden en alle zichtbaar gestolen goederen in beslag mag nemen.
    Dat is je burger recht, let wel iemand heeft pas iets gestolen als hij of zei de kassa is gepasseerd.
    Maar slechts weinigen zullen zich hier nog aan wagen omdat de kans groot is dat je te maken krijgt met het nodige geweld.

    BeantwoordenVerwijderen