Halverwege het nog maar net afgelopen decennium was de Sociale Wijkvernieuwing Beijum in volle gang. Het waren woelige tijden, er gebeurde van alles op dit gebied. Wie herinnert zich de interventieteams nog die in 2004 langs de huizen in Beijum -Oost gingen? Ze gingen op zoek naar sociale misstanden, naar mensen met schulden, naar eenzame bewoners en onveilige situaties in het oostelijk gebied van de wijk. Het gekke is, de interventieteams kwamen op, er was veel rumoer over, na een jaartje stopten ze, en sindsdien is er niks meer van gehoord. Zal de nood verholpen zijn? Of zijn de misstanden en huurschulden verleden tijd? Geen geld meer voor? Ik heb geen antwoorden op deze vragen gekregen, niemand schijnt nog te weten waarom het project interventieteam destijds een vroege dood is gestorven.
Er gebeurde meer wat werd begonnen, en wat vroegtijdig weer werd stopgezet. Aan de Claremaheerd werd in 2004 een Vraag en Antwoordpand geopend. En vanuit dat pand werd vanuit PKN de Bron weer het project Luisterend Oor gestart. Het was de bedoeling om eenzame mensen een steuntje in de rug te bieden, en een luisterend oor. Maar na een half jaar was dit ook weer voorbij. Er kwam eenvoudigweg geen mens tijdens de openinguren opdagen die een Luisterend Oor zocht.
Het Vraag en Antwoordpand ging in 2007 op in de Wegwijzer. Initiatiefneemster van het Oor, Antje Graaff, zie u van de rug af gezien tijdens de opening van het project.
Je moest eens weten hoeveel leed er achter de voordeuren zit alleen al in het stukje waar ik woon :( dus opgelost zeker niet.
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij hebben ze wel heel veel bereikt bij de mensen die open stonden voor hulp, mensen die er niet voor open stonden deden de deur niet open of weigerden aan de deur.
Maar waarom het is opgeheven? mischien eens vragen bij bv onze wijkbaas klaas
Het was een soort proef en later was er geen geld meer voor
BeantwoordenVerwijderendat herinner ik me