donderdag 14 juli 2011

INTERNATIONAL COOKING IN HEERDENHOES

Zelden was een buurtcentrum in Beijum zo internationaal georiënteerd als gisteravond. In het kader van Medical Sciences Summer School Translational Neurosciences werd in het Heerdenhoes een International Cooking Event gehouden. De doorsnee Beijumer zal het niet kunnen ontcijferen, maar op de site http://www.rug.nl/umcg/informatievoor/studenten/summerschools/neurology/index staat dit: Medical students in the last part of their educational programme. Course objective and description The lectures are interactive and there are problem-solving conferences. Other activities are demonstrations of patients and site visits. This year’s course will give a general introduction to different aspects of neurology.
Topics Lectures and workshops will be given in: neuromuscular diseases, multiple sclerosis, cerebral vascular diseases, neurodegenerative diseases, neurosurgery, neuropsychology, intensive care neurology, neuroimaging and pediatric neurology.
Studenten uit Saoedi Arabië, België, Mexicio, Italie, Portugal, Roemenie, Indonesië, Brazilie, Colombia en andere landen kookten maaltijden uit hun land van herkomst en aten dit daarna met z'n allen op. Ik kan niet anders zeggen, het was verrukkelijk. Beijumse én een der beheersters van het Heerdenhoes (foutje, ze is bestuurslid van de BIB, Buurthuizen in Beijum), Nadine Wilczac, was een der medeorganisatoren van the international cooking event in the Heerdenhoes. Nadine Wilczac is ook medewerkster bij het UMCG.
Binnen een paar dagen verschijnt hier een videoverslag van the international cooking event in het Heerdenhoes.
(In normaal Nederlands: het zijn allemaal studenten die aan het afstuderen zijn in de geneeskunde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten