Volgende week woensdag, 12 oktober, bestaat Beijumnieuws vier jaar. Ondergetekende is natuurlijk alleen beheerder van deze wijkblog, maar er zijn redelijk wat mensen die meedenken, tips geven of iets insturen. Altijd leuk die betrokkenheid.
Wat minder prettig is, het irriteert soms, is dat lezers ongevraagd andere noordelijke media mailen of bellen met de vraag of er eens aandacht kan worden besteed aan Beijumnieuws. Af en toe lijkt er wel een campagne gaande om de weblog op deze manier onder de aandacht te brengen, en dat vooral rond een verjaardag. Ik verzoek lezers om dat niet te doen, ik heb geen behoefte aan ongevraagde aandacht en geïnteresseerden weten de blog toch wel te vinden.De layout en de opmaak van Beijumnieuws, waar u nu naar zit te kijken is ook af en toe nog onderwerp van gesprek/mails. Ik neig er sterk toe om alles lekker bij het oude te laten, zoiets als never change a winning team.
Echter, de directie van Stichting Foundation Youth Care, gehuisvest in het voormalige pand van Karouline langs de wijkring ten oosten van Dienstencentrum Beijum-Oost, stuurde een voorstel op. Waarom niet van een blog naar een site gaan en een plusplus-situatie creëren?
Er draait nu een demo site online voor je onder Wordpress. Ik heb wat artikelen overgenomen van je huidige site als voorbeeld..Site: http://beijumnieuwsblog.nl
Laat je even weten wat je er van vind?
Zonder twijfel aardig bedoeld. Maar ik vraag me zwaar af of ik dit wel wil. Wat vind de lezer? Beijumnieuws@online.nl
Verandering van spijs doet nog altijd eten. Maar wat als het broodje Beijumnieuws de lezer gewoon goed smaakt?
Vind het wel mooi,ook rustiger
BeantwoordenVerwijderenidd duidelijker en rustiger
BeantwoordenVerwijderenEerste nadeel je kan als je een reactie plaats niet eerst op voorbeeld gaan kijken.
BeantwoordenVerwijderenTweede nadeel je adres wordt gewijzigd.
'k zou het niet doen. Wat is het belang van Fjcg?
BeantwoordenVerwijderenHet belang van SFYC hierin is nul komma nul. Wij sponsoren een aantal in wijken werkende organisaties met een op eigen server gehoste website incl. technische ondersteuning.
BeantwoordenVerwijderenmvrg. Directie SFYC
Saai
BeantwoordenVerwijderenhet oogt frisser dan de huidige site (lay-out) etc. Persoonlijk maakt het mij niet zoveel uit, het gaat om de kwaliteit van jouw blogs. Daar kom ik voor terug.
BeantwoordenVerwijderenMaar het meest belangrijk is de vraag wat jij het makkelijkst cq. prettigst vindt.
Johan, een ding, als je een site neemt ben je geen blogger meer!
BeantwoordenVerwijderenWat mij betreft, de oude hap smaakt beter. Er zijn al zoveel sites met die 'nieuwe' opmaak.
BeantwoordenVerwijderenMaar vooral, net als Bert zegt, jij moet doen wat je het beste vindt. En ook dan is doen wat je doet vaak het eenvoudigste.
En ook, wat heeft Beijumnieuws voor belang om onder de vlag van die (eendags?) stichting te gaan varen? Als hun 'eigen' server uit de lucht gaat, heb je vast minder ondersteuning / back-up dan nu.
Wat als die stichting failiet gaat? Kun je dan doorgaan? Bezint eer ge begint...
BeantwoordenVerwijderenWordpress is in principe software ontwikkeld om blogs te schrijven. Ook dit wat men nu leest en al die andere jaren is van dezelfde code: Wordpress...
BeantwoordenVerwijderen- Layout van de site op beijumnieuwsblog.nl moet men niet naar kijken. Zo'n layout kun je hier ook neerzetten...
- Grootste voordeel wat ik meteen zo kan bedenken.
Google kan niet meer besluiten met 1 druk op de knop je site/blog te verwijderen om wat voor reden dan ook.
- Er vanuit gaande dat Google die druk niet op de knop zal geven: Technisch gezien vergt beijumnieuws.blogspot.com weinig onderhoud. Google zorgt wel voor de laatste updates en security issues. En Google heeft heel wat meer verantwoordelijkheden om dat in orde te houden dan de beheerder(s) van beijumnieuwsblog.nl die niet zoveel sites/blogs hoeven te onderhouden.
- voordeel: beijumnieuwsblog.nl bekt wat beter in de media (kranten of andere sites) dan beijumnieuws.blogspot.com
- voordeel: je kunt zelf de broncode aanpassen met een eigen domein.
- voordeel: je kunt een nieuwe userbase opbouwen met een eigen domein. Ik registreer mij bijvoorbeeld niet op blogspot.com omdat het blogspot.com is (overal te volgen). Met een eigen domein heeft de lezer een keuze om individueel aan te sluiten bij een community.
- mocht de beheerder van deze blog besluiten over te stappen: leuk als SFYC dat voor je willen regelen. Maar zorg wel dat de (of een) domeinnaam op je eigen naam komt te staan. Zodat je bij welke vorm van onenigheid dan ook kan besluiten naar een andere hoster te gaan.
- Nog een technisch punt: laat je informeren over backups bij de hoster. Wat als er een servercrash is? Wat zijn de meest recente backups en hoe ga je zelf om als beheerder met het zelf maken van backups? Hier bij Google heb je daar vrijwel geen omkijken naar.
Maar wat is het belang van de stichting zelf? Zegaan toch niet zomaar sinterklaas spelen? En of beijumnieuwsblog beter bekt dan beijumnieuws.blogspot.com, wat een kul. Iedereen kent dit toch als beijumnieuws, zonder aanhangsel.
BeantwoordenVerwijderen