Afgelopen woensdagmiddag fietste ondergetekende het Schooltuincomplex op. Toch eens even kijken of er halverwege januari iets te doen valt op het gebied van natuur-educatie voor kinderen. Je weet maar nooit. De tuin lag er verlaten en kil bij, maar in het leslokaal brandde licht. Hmm, wat vreemd, het lijkt wel alsof er alleen volwassen fietsen staan. Een maal in het lesgebouw kwam NDE-er Karin op uw blogger af. "We zijn met alle NDE-ers van de stad aan het vergaderen. Zal ik even vragen of je een foto mag maken." Weet de lezer nog waar de afkorting NDE voor staat? Nee, je mag iemand tegenwoordig niet zomaar meer tuinman of vrouw noemen, en vooral niet als zo iemand in dienst is van de gemeente en ook nog eens natuurles geeft aan leerlingen van basisscholen. Natuur en DuurzaamheidEducatie heet het nu. Klinkt toch wat professioneler, vindt u ook niet? En daar zitten ze dan, zie foto, alle NDE-ers van de stad. Links op de foto ziet u medewerkster NDE Jothea Brouwer zitten, en aan haar vroeg de blogger of ze eventueel wat informatie voor bij de foto op zou kunnen sturen. Dit mailde ze:
Het jaar is voor het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) goed begonnen. De gemeenteraad heeft besloten dat er een vierde kinderwerktuin komt. Medewerkers zijn nu druk bezig dit in korte tijd voor elkaar te krijgen.
De nieuwe kinderwerktuin komt in het Westpark, het gebied tussen Gravenburg, Hoogkerk en Vinkhuizen. Samen met partner RO-EZ bekijken we nu of de grond geschikt is voor ontwikkeling’, vertelt Jurian Bajema, hoofd van de afdeling, aan al zijn medewerkers. In een afdelingsvergadering wordt iedereen op de hoogte gebracht van alle spannende ontwikkelingen. Met de Scouting hopen we gezamenlijke huisvesting te kunnen realiseren. Als alles goed gaat kunnen we aan het eind van dit jaar al met de lessen beginnen. Ger van Dam, tuinleider van kinderwerktuin Beijum, is Bajema's rechterhand in de ontwikkeling van de nieuwe werktuin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten