zaterdag 5 mei 2012

GAAT U VANDAAG OOK NAAKT TUINIEREN?

Beijumers, u moet vandaag goed om u heen kijken. Loopt uw buurman of buurvrouw naakt in de tuin rond? Het komt toevallig zo samen met bevrijdingsdag, er bestaat een groep mensen die zich op een dag als vandaag graag in de tuin wil bevrijden van de beknellende kleren die dagelijks moeten worden gedragen. Ik heb geen toepasselijke afbeelding van internet kunnen plukken. Wel deze van deze site. En tekst. Trouwens, zouden tuineigenaren zich verbeelden al zouden ze het monopolie op bloot hebben? Wanneer wordt de naakt balkondag geïntroduceerd? De naakt voetbaldag? Wanneer gaan we naakt winkelen? Bloot naar de kapper? Naakt fietsen en wijkbloggen? De naakt wandeldag? Naakt korfballen?
Waar gaat dat heen met de wereld, dames en heren?

Zaterdag 5 mei is het World Naked Gardening Day. Voor de zevende keer wordt deze dag gevierd.
Naakt tuinieren is, na zwemmen, de meest geliefde naaktbezigheid.
Tuinieren kan iedereen: jong en oud, alleen of met elkaar, in de stad of op het platteland. 

Waarom naakt tuinieren?

Ten eerste: het is leuk! Ten tweede staat naakt tuinieren, naast zwemmen, bovenaan het lijstje van activiteiten die mensen het liefste naakt doen. Naakt tuinieren geeft ons niet alleen plezier, maar het herinnert ons er weer aan hoe wij mensen onderdeel zijn van de natuur van deze wereld.
De Internationale Naakt Tuinieren Dag (World Naked Gardning Day, WNGD) heeft geen politieke agenda, ook is het niet georganiseerd door iemand of een groep. Men wordt opgeroepen om als individu of als groep deze dag voor zichzelf aan te nemen.
WNGD is leuk, goedkoop, zonder risico's en helpt ons dichterbij de natuur komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten