Er is het nodige te doen (geweest) omtrent het maaibeleid van de gemeente Groningen. Versobering, bezuiniging, zo maar twee kernwoorden die u kunt aantreffen als u in het archief duikt, vul de zoekterm maaibeleid linksboven in en u vindt allerhande berichten die met dit onderwerp te maken hebben. Vorig jaar september gaf Beijumer
Kees Huizenga een signaal af aan de gemeente Groningen, eigenhandig ging hij het gras achter de viskar op Plein West maaien. De eigenaresse van de viskar, Peggy, vertelde vanochtend dat er vandaag iemand van de gemeente komt kijken of er nu al gemaaid moet worden. Het lijkt er op alsof meerdere klachten vanuit Beijum tot resultaat hebben geleid, als ik me niet vergis wordt er op het ogenblik intensiever gemaaid dan een jaar geleden. Op de bovenste foto, jah, wat een groen, wordt de zuidkant van de wijk onder handen genomen. Op de foto rechts ziet u hoe iemand van Iederz een speelveldje in de wijk kortwiekt.
Elk nadeel hep zijn voordeel, zo ook wat betreft het maaibeleid:
Door een simpele maatregel is het aantal rietvogels spectaculair toegenomen. Reden is het nieuwe maaibeleid van waterschap Noorderzijlvest. Het waterschap begon hier twee jaar geleden bij wijze van proef mee. In een groot deel van de Groninger wateren laat het waterschap aan een kant de rietkragen staan. Die worden slechts een keer per twee jaar gekortwiekt. Daardoor is het aantal rietvogels, zoals de karekiet en de ijsvogel, aanzienlijk toegenomen.RtvNoord.
hopelijk doen ze ook snel het stuk aan de wibenaheerd/ froukemaheerd. oftewel het meedenpad.
BeantwoordenVerwijderen