zaterdag 23 november 2013

EVEN BIJ IEMAND AANTOETEREN

Normaal gesproken bel je bij iemand aan als je voor de deur wat van de bewoner wil. Op bezoek gaan bijvoorbeeld. Een pakje afleveren of als je wat wil bespreken. Maar ja, wat als er geen bel is en er in plaats daarvan een toeter hangt? 
Wat voelt het ongemakkelijk als je in de bal van de toeter knijpt. Zie foto. Alsof je een vandaal bent die herrie loopt te maken op straat. Aan de andere kant kan het spelende kind in de volwassene op deze manier wel weer geactiveerd worden. Beurtelings ritmisch op het raam kloppen, op de toeter drukken en met de brievenbus klepperen kan ook.
Zo te zien behoort de deur bij een koophuis, huurwoningen hebben vaak van die standaarddeuren, en dat is hier niet het geval. Het kan niet anders of hier wonen eigenzinnige mensen. Achter de twee boven elkaar hangende ramen is ijzerwerk bevestigd. Ja, kijk uit, we zitten in Beijum. In Beijum Oost nog wel.

De nee-nee-sticker is duidelijk, we willen liever geen commerciële troep door de brievenbus. Dan de twee hengsels die onder en boven de deurklink zijn bevestigd. Zal de deur vaak klemmen? In dat geval kun je er mooi met z'n drieën tegen aan gaan duwen om hem te open.

Zal een voordeur van een huis iets zeggen over de bewoners die er achter wonen?

1 opmerking:

  1. Hopelijk is deze make-over niet alleen een make-up, maar ook een aanleiding tot een mentaliteitsverandering. Hondenpoep,zwerf- en grofvuil, autowrakken en winkelwagentjes bepalen nu nog steeds het door sommige bewoners zelf gecreeerde imago. Als die instelling niet veranderd, wordt het, ben ik bang, nooit wat.

    BeantwoordenVerwijderen