De gemeente is niet van plan de Korreweg veiliger te maken voor fietsers. De raadsfractie van GroenLinks had hierom gevraagd, naar aanleiding van een ongeval op de rotonde.
GroenLinks wil de fietsers op de drukke Korreweg meer veiligheid bieden. Volgens de gemeente is daar geen geld voor. Bovendien is het aantal ongevallen de laatste jaren niet toegenomen. Ook is het er niet echt drukker geworden.
Volgens de gemeente zijn de ongevallen op de rotonde vooral te wijten aan het onvoorzichtige gedrag van fietsers. De gemeente wil volstaan met een paar kleine aanpassingen bij de Gerrit Krolbrug. OOG.
Ruim een jaar geleden zijn ook 'aanpassingen' rond de Korrewegbrug gerealiseerd.Het werd er alleen maar onveiliger om...
Dat ziet de gemeente dan toch niet helemaal correct, het lijkt erop dat ze nauwelijks iets gezien hebben.
BeantwoordenVerwijderenDe ervaring is namelijk dat het niet alleen de fietsers zijn die op de rotonde de auto's geen voorrang geven, het zijn ook de auto's die de fietsers geen voorrang geven. De verkeersmonitor houdt slechts het aantal ongelukken bij. Als het aantal bijna-ongelukken ter plaatse zou worden bijgehouden zou je er nog aardig van schrikken. Nu er ijs op de fietspaden ligt moeten fietsers en auto's de rijbaan voor auto's delen, wat het nog gevaarlijker maakt.
Ik heb het al eerder gezegd en ik herhaal het nog maar eens: de verkeerslichten daar weghalen en er een rotonde voor in de plaats leggen was een blunder van formaat.
Wat dat betreft is het te hopen dat de fietsroute via het Oosterhamriktracé einde van dit jaar gereed is, samen met en naast de nieuwe busbaan aldaar. Dat zou in ieder geval de verkeersdrukte over de Korreweg al een stuk kunnen doen verminderen.
Want die verkeerslichten, die komen niet meer terug natuurlijk. Dat zou gezichtsverlies betekenen en iets ergers kan een politicus niet overkomen.