woensdag 19 februari 2014

KROKUSVAKANTIEACTIVITEIT BEZ. CENTRUM BEIJUM

(Ingezonden)

Vilten en vogels kijken in het bezoekerscentrum Beijum.
Op woensdagmiddag 26 februari is het bezoekerscentrum van NDE in Beijum even ‘knutselatelier’. Kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun begeleiders zijn hier van harte welkom om armbandjes te vilten. Daarnaast zijn er ook speurtochtjes, puzzels en een audiotoer.

Een streng wol, zeep, water en één paar handen: 
meer heb je niet nodig om te vilten. Een portie aandacht is daarbij natuurlijk ook nooit weg. Je tovert met ‘sprookjeswol’ in een mum van tijd je eigen gekleurde armbandje of ketting tevoorschijn. Voor jezelf, of misschien wel om weg te geven!
Schapenwol
In het bezoekerscentrum kun je alles leren over de dieren in Beijum. Speurtochtjes, puzzels, voelen aan de stekels van een egel: naast vilten kun je er nog veel meer doen. Vaak kun je er knutsels doen met natuurlijke materialen. Daarom kun je er in de krokusvakantie vilten. Want vilten doe je met wol, en wol komt van het schaap. We gebruiken natuurlijk wel biologische wol, want deze wol is niet behandeld met chemicaliën of andere nare stoffen.
Audiotoer
Ook voor begeleiders is er wat te doen. Sinds kort heeft het bezoekerscentrum een audiotoer met leuke vogelweetjes. Wie zijn nou die vogels die je vaak in je achtertuin ziet? Waar komen ze vandaan, hoe leven ze, wat is er zo bijzonder aan ze? Dwaal langs de vogels en luister naar hun verhaal. Leer de vogels van Beijum kennen, van mus tot meeuw!

Het bezoekerscentrum Beijum is woensdag en vrijdag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op woensdag 26 februari kun je er vilten. Opgeven is niet nodig. De activiteit is gratis.

2 opmerkingen:

  1. woensdag 1802 was er een siberische braamsluiper in een tuin aan het Spakenpad. Ornithologisch Nederland was met grote camera's en kijkers naar de Boelema gekomen om deze dwaalgast (z zeldzaam) te spotten.
    Mooi Beijum toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh anoniempje,
    ik wist niet dat 1802 op een woensdag viel.
    Maar nog meer weet ik niet.
    Had men toén al grote camera's en kijkers?
    Waar precies woonde destijds de heereboer Boelema?
    Stond hij toe dat heel Ornithologisch Nederland bezit nam van zijn erf om deze Siberische braamsluiper te bespieden?

    gr. Therèse

    BeantwoordenVerwijderen