Gistermiddag was ondergetekende kort bij ons aller kruidenvrouw Saskia Nieboer op bezoek. De zon scheen en de vogels kwetterden hoog in de lucht. Rond het terras van de Wiershoeck zochten loslopende kippen eetbare spullen op of in de Beijumer klei.
De blogger kwam niet alleen, hij nam een grote lege fles mee waar het kruidenvrouwtje een dezer dagen nieuwe en verse paardenbloembier van eigen bodem in gaat gieten. "Je moet nog een weekje geduld hebben, de mensen die workshops bij me volgen hebben ook allemaal een flesje meegenomen, die gaan eerst maar misschien trek ik je wel voor. Ik ben druk bezig om daslook te snijden, daar maak ik een pesto van. Ik moet er een beetje met m'n aandacht bijblijven, want ik heb me al een keer in een vinger gesneden. Hier neem maar een blaadje, het is enorm gezond, je gaat er wel een uur van in de wind stinken maar als je daarna wat peterselie neemt wordt de knoflookgeur die door de daslook ontstaat geneutraliseerd."
Het voorjaar jubelt erover, de eerste kikkergeluiden stijgen al weer op vanuit de vele sloten die de wijk rijk is. De Beijumerweg, zie foto rechts, kleurt met de dag groener en geler.
Het is goed wonen in Beijum, vooral als het lente is. Nou niet allemaal met een lege fles naar ons kruidenvrouwtje rennen, maar het Beijumer Bier dat ze elk voorjaar brouwt is echt verrukkelijk.
Leve het voorjaar in de mooiste en groenste wijk van de stad Groningen.
Van paardenbloem kun je ook te gekke stroop en zelfs wijn maken.
BeantwoordenVerwijderenDe Duitsers noemen het Löwenzahn: leeuwentand.
Dat is een naam die deze plant, die ook wel denigrerend konijnenvoer wordt genoemd, recht doet.
Hoewel een paard wel een edel dier is natuurlijk.
Ja , ja , maar je kijkt nooit echt om je heen .
BeantwoordenVerwijderen