"Waar slaat dit op? Waarom hebben ze dit gedeelte van de Beijumerweg, voor mijn huis, overgeslagen?" De irritatie spatte uit de ogen van de verontwaardigde Beijumer. Zie foto.
Bij het bestuderen van de foto vraagt de blogger zich met de man af waarom de krom lopende 'geul' niet van een rode laag is voorzien. Een voorbijgangster op de fiets stapte er voor af: "Het gaat een beetje van kedong kedong als je hier over heen fietst, en ik wil door de nieuwe korrellaag niet uitglijden. Moet het water hier soms wegstromen?"
Beijumers herkennen de locatie, tussen de onderdoor-poorten ter hoogte van de Grevingaheerd. Over het hele verdere gedeelte van het door de gemeente Groningen nieuw geasfalteerde fietspad dat dwars door Beijum loopt is geen 'raar open' stuk zoals op de foto is te zien aangetroffen.
Wat voor functie heeft dit? Beijumnieuws@ziggo.nl
Lopen vast kabels
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij hoeft dat geen reden te zijn om dat op deze manier aan te geven.
BeantwoordenVerwijderenBij mijn weten staat het gehele kabel- en buizennetwerk op tekening. Je doet een zogeheten KLIC-melding en je krijgt ze toegestuurd, tenminste dat was de praktijk toen ik nog werkte als technisch tekenaar.
KLIC = kabels en leidingen informatie centrum.
Willem,
BeantwoordenVerwijderenWellicht is het wat makkelijker om er bij te komen als ze onder tegels liggen ipv asphalt ?
Tuurlijk.
BeantwoordenVerwijderenEr is dus een andere reden waarom dit stuk is overgeslagen.
Uit oogpunt van veiligheid is het ongewenst om boven gasleidingen een gesloten verharding aan te brengen3.
BeantwoordenVerwijderenHiervoor gelden landelijke voorschriften, naast diverse lokale afspraken. In overleg met de gasleidingbeheerder
kunnen echter soms uitzonderingen worden gemaakt, bijvoorbeeld wanneer een gesloten
verharding een beperkte breedte heeft (dus niet een hele straat van gevel tot gevel gasdicht afsluit). Ook
worden wel verhardingen boven gasleidingen aangelegd in zeer open asfaltbeton met een open gegradeerde
fundering.
Bij winkelcentrum Oost staat een bord van slipgevaar en opspattend grind op een fietspad, terwijl je na het bord door gaten rijdt??
BeantwoordenVerwijderenDit is simpel te verklaren. Het fietspad is niet opnieuw geasfalteerd, er is enkel een rode splitlaag aangebracht.
BeantwoordenVerwijderenOp de plek van de betonklinkers is het fietspad al eens opgebroken geweest. Op betonklinkers kun je geen splitlaag aanbrengen, dus heeft men dit overgeslagen. Beter was het geweest om de klinkers te verwijderen en alsnog te vervangen door asfalt.
Daarvoor moet echter wel materieel worden aangerukt en dat zal gezien de beperkte oppervlakte te duur zijn geweest. Er is duidelijk gekozen voor een opknapbeurt met beperkte middelen.
BeantwoordenVerwijderenis maartje nu wel of niet van jou.