Bovenstaande afbeelding komt uit het boek 100 jaar thuis, Christelijke Woningstichting Patrimonium Groningen.
De foto is begin jaren tachtig gemaakt. Hoeveel woningen heeft Patrimonium uiteindelijk in Beijum gerealiseerd? Uit het jubileumboek: De laatste woningen die worden opgeleverd staan aan de Amkemaheerd. Dat gebeurt in 1988. Nadat de bouw is voltooid, heeft Patrimonium in Beijum 390 eengezinswoningen, 195 flatwoningen in twee of drie bouwlagen en 161 in vier of vijf bouwlagen.
De blogger weet niet of het jubileumboek van Patrimonium onder de bewoners van al de in Beijum gebouwde panden is verspreid. Zo ja, dan is de volgende vraag een open deur. Zo niet, waar is bovenstaande foto gemaakt? Welke heerd was hier in aanbouw?
De afslag rechs-onderin de afslag naar de Wibenaheerd en de huizen achter op de foto is dan links de Boelemaheerd en rechts de Hylkemaheerd. Ter hoogte van de bus zit dan aan de linkerkant (staat niet op de foto) de afslag naar de parkeerplaats achter de Aldi. Deze afslag zit naast de Eurocafetaria.
BeantwoordenVerwijderenVergeten zijn hier nog -en ook in het boek van Beno H.:
BeantwoordenVerwijderenPatrimonium heeft 10 jaar terug 78 galerijflat-woningen aan de Clarema-, Ypema- en Amkemaheerd overgenomen van een collega corporatie. Samen met de onderliggende winkel-bedrijfspanden.
Het gaat hier om de helft van het beruchte Winkelcentrum Beijum-Oost, bij aanvang van de inmiddels mislukte wijkvernieuwing in dit achterstandsgebied van stad. Patrimonium zag deze panden/huurders als een belangrijke factor voor de rondom het w.c. wonende huurders van Patrimonium.
Of is Patrimonium als opdrachtgever van het boek deze woningen en winkels inmiddels ook vergeten als hun verantwoordelijkheid?