woensdag 4 maart 2015

IS HIER EEN STUK WAL VERZAKT?

Bovenstaande foto is weer een gevalletje van 'na de foto komt misschien het verhaal.' Wat zal hier gebeurd zijn en waarom hangt hier een afzetlint? Foto is gistermiddag gemaakt.
We zien een gedeelte van de Beijumerweg. Locatie, schuin tegenover de Boerderijum, zoals op de foto is te zien.
Zo te zien lijkt het alsof er een stuk wal weggeslagen. Het gedeelte tussen het verharde fietspad en de sloot is dientengevolge erg smal geworden. Op dit gedeelte naast de weg kun je normaal gesproken lopen voor het geval er een auto langskomt. Stel het is donker en er komt een tegenligger aan, dan zou je zomaar de sloot in kunnen fietsen of lopen. De gemeente is verantwoordelijk en aansprakelijk voor ongelukken die voortkomen uit bijvoorbeeld oneffenheden of omgevallen bomen. Zullen ze daarom dit lint hebben gespannen? En waarom ligt dat rare ding daar links naast de weg? Heeft dat er iets mee te maken? Beijumnieuws@ziggo.nl

4 opmerkingen:

  1. Volgens mij een voorbeeld van een slecht onderhouden slootkant.
    Wat ik zie is een overbemaaideverschraalde wal waar alleen gras mag groeien, dat zich oppervlakkig wortelt waardoor de aarde bij veel regen wegspoelt. Daar horen moerasplanten te groeien en riet en hoefblad en andere diepwortelende planten diemooi kunnen bloeienen de aarde op haar plaats houden. Maar daar hebben ze in Beijum geen kaas van gegeten.
    Een gevalletje van eigen schuld dikke bult.

    BeantwoordenVerwijderen

  2. Is dat rare ding een put deksel?

    Op zulke bochtjes worden fietsers uitgenodigd er een olifantpadje van te maken.

    Idd. 13.54 uur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is een correctie op het voorgaande bericht.
    Ten onrechte schrijf ik dat de grond verschraald is.

    Verschraling is juist heel goed voor de slootkant. Door minder te maaien en te baggeren en bemesten krijgen planten weer de kans om zich te handhaven en te verspreiden. Een langzaam proces maar met grote voordelen. Er zullen steeds meer plantensoorten verschijnen die op hun beurt insecten aantrekken en beschutting bieden voor de kikkers en salamanders en eenden, en een betere waterkwaliteit oplevert wat weer goed is voor de vissen. Een win win situatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gewoon een stukje inklinken en dus ook op termijn instorten van de oever. Vaak veroorzaakt door te zware machines in te zetten om de sloot uit te baggeren.

    Dat ding is een omgekeerde voet voor een bord. Zie al die rechtop staande dingen langs de ringweg.

    Kees K.

    BeantwoordenVerwijderen