Onderstaand bericht staat vandaag op de site van OOG.
De BOB, bewonersorganisatie Beijum, is blij met het besluit van het Stadsbestuur om niet mee te werken aan een plek voor buitenfitness in de wijk.
De BOB had problemen met de locatie bij de Jaltadaheerd. De organisatie had een voorkeur voor het terrein van het Trefpunt, elders in de wijk, dat bovendien goedkoper was. De locatie bij de Jaltadaheerd zou 120 duizend euro kosten.
De BOB wil nu graag van de gemeente weten in hoeverre de kosten een rol hebben gespeeld bij het afblazen van het plan. De organisatie pleit nu voor een plek voor buitenfitness in het sportgedeelte van Kardinge. OOG
Je kunt het ' de buitenwacht' en dus ook OOG niet kwalijk nemen dat er over een organisatie wordt gesproken. De realiteit is dat het geen wijkorganisatie is, je kunt moeilijk stellen dat een handjevol mensen een ' organisatie' is. Zo is ' Beijum' ook niet tegen auto- en fietsverkeer op de Korrewegbrug, maar vinden een paar enkelingen dat. Prima dat ze dat vinden, maar verkoop het niet als de stem van de wijk of als 'organisatie.'
Vanmiddag sprak de blogger met bestuursleden van het Trefpunt over het bericht op OOG. De wenkbrauwen werden gefronst. Prima dat 'de organisatie een voorkeur had voor het terrein van het Trefpunt' zoals in bovenstaande tekst valt te lezen, maar dan is het wel handig als daarover met het bestuur van het Trefpunt van gedachten wordt gewisseld. Het Trefpunt zou toch op z'n minst in het spel moeten worden betrokken.
Wat wél het geval is geweest is dat het Trefpunt aan de werkgroep Buitenfitness heeft voorgesteld om een gedeelte van het terrein van het Trefpunt voor dit plan te gebruiken. Buitenfitness is niet op dit voorstel ingegaan.
Kardinge is bij uitstek een ongeschikt gebied om Buitenfitness te realiseren. Een groot gedeelte van het jaar is het om vijf, zes uur 's avonds donker. Onveiligheidsgevoelens zullen een rol kunnen gaan spelen, de fitnesslocatie moet in de buurt zijn, het liefst op loopafstand.
De achterliggende problematiek is door ondergetekende al eens omschreven. Het Groene Hart van Beijum is van iedereen. Net als dat de Korrewegbrug a.h.w. van iedereen is. Het geeft geen pas om als klein groepje mensen voor de hele wijk te willen bepalen wat goed en niet goed is voor Beijumers en hun leefomgeving (waar de groenstrook door Beijum bij hoort).
Het is volstrekt onwaar om te veronderstellen dat 'Beijum' de Korrewegbrug als onveilig ervaart. Net als dat er veel Beijumers zijn die graag meer levendigheid in het Groene Hart van de wijk willen en er graag buitenfitness gerealiseerd zien. Prima dat er een werkgroep Groene Long bestaat, maar die heeft niet het alleenrecht om te bepalen wat er in het groen van Beijum al of niet moet gaan plaatsvinden. Er wonen tegen de 14000 mensen in Beijum....
Doe eens een draagvlakonderzoek naar de Bob. Ik denk dat je daarna conclusies kunt trekken.
BeantwoordenVerwijderen30 stemmen voor 13970 tegen?
BeantwoordenVerwijderenZo te zien is de BOB geen “organisatie”, maar een eenmansbedrijf.
BeantwoordenVerwijderenDe BOB is een gesubsidieerde ZZP’er.
Een "wijkbedrijf" met één solistische auteur, acteur of dorpsnar. Erg eenzaam en verweesd, zo lijkt me.
Zie (bij wijze van uitzondering):
https://twitter.com/JohnVeldman1
https://twitter.com/@BOBBeijum
Retweeten als tijdverdrijf en jezelf op de borst kloppen (kijk mij eens = narcisme).
De SDC Noorddijk kijkt toe en gedoogt deze ongein!
An sich heeft Kees niet helemaal ongelijk.
BeantwoordenVerwijderenMijn ervaring is dat er in een wijkraad doorgaans maar 1 kapitein op het schip past.
Je ziet het ook vaak in muziekgroepen: er is er eentje die de creatieve spil is en de rest volgt.
Maar ik geloof dat ik met hem van mening verschil als het om de vraag gaat of dat veroordeeld moet worden.