Hierbij ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor het wijkgesprek op 7 maart in De Bron om 19 uur met onder andere de burgemeester over de veiligheid in Beijum. U bent van harte uitgenodigd om ander wijkbewoners mee te nemen.
Vriendelijke groet, mede namens de Gemeente Groningen, Politie Groningen en het openbaar ministerie,
René Paulissen
Manager Wij Beijum
Waarom in De Bron? Omdat De Bron midden in de wijk ligt?
BeantwoordenVerwijderenWaarom niet in het Trefpunt of in Het Heerdenhoes of in De Kleihorn?
Waarom moet de burgemeester deze vergadering voorzitten?
Waarom geen externe voorzitter, waarbij de burgemeester q.q. kan luisteren en vragen kan beantwoorden?
Geen dubbele petten a.u.b.!
Den Oudsten is ook onderdeel van de regionale Veiligheidsdriehoek (de burgemeester, de hoofdofficier van Justitie en de districtschef van de politieregio).
Zie de logo’s onderaan in de uitnodigingsbrief.
Ik verwijs verder naar:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Driehoek_(overheid)
Waarom kan de heer Ruud van Erp als stadsdeelcoördinator deze vergadering niet voorzitten?
Ik werd vanmiddag teruggebeld door de heer Willem Booisma van Wij Beijum. Het betreft inderdaad een regulier Driehoeksoverleg over de veiligheid in Beijum, inclusief de verkeersveiligheid. Onlangs is in de wijk Vinkhuizen ook zo'n veiligheidsbijeenkomst geweest.
BeantwoordenVerwijderenHeel jammer is dat de heer René Paulissen in zijn uitnodiging niet heeft verwezen naar deze Driehoek (de context of de samenhang ontbreekt). Het institutioneel woordenpaar "Openbaar Ministerie" schrijft hij in het begin niet met hoofdletters. In het persbericht staat het correct.
Ik herhaalde mijn pleidooi voor een aparte voorzitter van deze wijkbijeenkomst. Hierover zal worden nagedacht.
Begin februari 2017 mag ik terugbellen naar Wij Beijum.
N.B.: Het is mij een raadsel waarom Wij Beijum deze bijeenkomst niet organiseert in en na overleg met de Bewonersorganisatie Beijum. Waarom soleert Wij Beijum?
Waarom niet....
BeantwoordenVerwijderenwaarom niet de veiligheidsbijeenkomst gehouden in een van de andere lokalen in Beijum.
Beste Kees,
Uit de volledigheid en de uitvoerigheid van je bericht op facebook, maak ik op dat je een betrokken Beijumer bent. Anders zou je deze moeite niet nemen, nietwaar? Daarom maak ik graag ruimte en tijd vrij voor een gepast antwoord. Eveneens vanuit betrokkenheid.
Er zijn altijd meer plekken waar een conferentie NIET zal plaatsvinden, als waar WEL. Eenvoudig omdat we beschikken over meer locaties, terwijl de bijeenkomst -het woord zegt het al- de noodzaak in zich heeft om maar op één plek bijeen te komen. Het is niet anders, de fysieke wereld is beperkter dan de wereld van de ideeën.
Waarom al die andere dan niet?
Goede vraag. Het beantwoorden daarvan gaat over Niet dit en Niet dat vanwege niet dit en niet dat. Oftewel: praten over iets dat niet is. De vraag is vast wel te beantwoorden. Echter: tegen welke kost. En vooral: voor welke baat.
De reconstructie van het pad langs alle NIET-overwegingen zal een hobbelige route met veel aftakkingen, gemiste afslagen en doodlopende weggetjes zijn. Vanwaar deze moeite?
Een andere vraag, als je het al wilt weten, is: waarom WEL. Ook dan kan uit het antwoord blijken dat de keuze aan elkaar hangt van toeval en timing. Omdat de plek niet het belangrijkste was, maar de bijeenkomst.
Daarom mijn vraag: vanwaar deze vraag?
Welke zoektocht schuilt hierachter? En hoe kan het antwoord op de Waarom Niet-vraag daarbij helpen.
De natuur is overdadig, als het om potentiële groeikracht gaat. Er zullen altijd meer zaden van een boom NIET ontkiemen, dan zaden die dat WEL doen. Maar waarom naar al die andere zaden kijken die het niet hebben gered? Die ene boom die er wel is, die doet er toe. Misschien staat het iets te ver van het pad, dat kan. Maar de boom groeit, geeft zuurstof, biedt beschutting en draagt bij aan een natuurlijke omgeving. De andere zaden worden opgepikt door een vogel, of vergaan en worden voeding voor een volgend seizoen.
Als we ons al willen bezighouden met de zaden, laat het dan zijn om er een paar te laten ontkiemen, zodat het een boom wordt die onze wijk verrijkt.
In de veronderstelling u hiermee van dienst te zijn,