maandag 24 april 2017

ERGERNISWEKKENDE EN GEVAARLIJKE GLAS-RAVAGE OP HET SPEEL-SCHOOLPLEIN



"Ze komen steeds later, soms wel om elf, twaalf uur 's avonds. En lawaai dat ze maken. Ze kruipen ook wel eens op het dak. Maar dit vind ik schandalig, ik wilde afgelopen weekend mijn kleinkinderen op het schoolplein laten spelen maar dat kon niet door het vele glas dat er oplicht. Nogmaals, schandalig. Ik heb de politie wel eens gebeld maar die doet niks tegen deze overlast veroorzakende hangjongeren."

Een hoofdschuddende en verontwaardigde omwonende van basisschool de Heerdstee kwam een uurtje geleden op de Beijumblogger aflopen om zijn verhaal te doen.

Die had net foto's gemaakt nadat deze mail gisteren binnenkwam: 

Vanmiddag zag ik dat er ontzettend veel glas op het schoolplein van de Heerdstee lag!!!!

Hopelijk hebben buurtbewoners iets gehoord of gezien ! Misschien wil je er een stukje over schrijven,want dit is echt schandalig!
Vriendelijke groet,ik ben moeder van drie kinderen.

Ps. Heb de directeur v/d Heerdstee al op de hoogte gebracht)

De Heerdstee heeft net als alle andere scholen meivakantie, die kun je dit soort ergerlijke en voor kinderen gevaarlijke vorm van vandalisme niet aanrekenen. Het schoolplein, dat amper een maand geleden vrolijk werd opgepimpt,is openen en iedereen kan er zo op wandelen.

Tijdens de zes weken geleden gehouden veiligheids-avond in de Bron werden klachten van overlast van jongeren rond basisscholen in de wijk te berde gebracht. Ook werd gesteld dat het geen doen is om zonnepanelen op de daken te plaatsen omdat hangjongeren er op gaan klimmen.

Dit, foto's, is ernstig grensoverschrijdend. Zie ook de bovenste afbeeldingen, de zachte tegels onder een speeltoestel, die er zijn om relatief zacht te kunnen vallen, liggen bezaaid met scherpe en groene stukken glas afkomstig van een bekend biermerk.

1 opmerking:

  1. heb het er reeds met AH over gehad, maar ze vinden het onzin.Waar het om gaat is dat 90 procent van de glasscherven groen glas is meestal van bierflesjes, de zg exportflesjes van Heineken. Hier zit geen statiegeld op. AH blijft dit verkopen. Als er 10 cent statiegeld op zou zitten, dan leveren de schoften hun flesjes netjes in. Koop je dit bier in blik, dan ben je duurder uit, dus vandaar de keus voor dit flesje. Het huftertuig ( dat de flesjes dus op straat achterlaat, vaak nog niet kapot, wordt later door andere jeugd kapotgesmeten) heeft zich ws door het Nibud laten adviseren

    BeantwoordenVerwijderen