woensdag 17 januari 2018

BOUWEN AAN EEN NIEUW INNERSDIJK (22)


De tweede achtereenvolgende dag waarop de berichtgeving begint over de werkzaamheden op het Innersdijk-terrein.
Dat gaat niet standaard gebeuren, maar gistermiddag zag de Beijumblogger even een tafereeltje op het terrein dat a.h.w. vroeg om gefotografeerd en gefilmd te worden.

Zie afbeelding. Vier heren waren aan het bekijken hoe een soort van kogel gevuld met waarschijnlijk beton van boven naar beneden ging en inhoud dropte tussen twee verticaal hoogstaande stellages.

Ze stonden daar lekker droog, beneden op de grond was en is het een groot waterballet door de regenval van de afgelopen dagen.

Zie de mini-video.
Update 11.38 uur: AARDBEVINGSSLACHTOFFERS
Wellicht actueel i.v.m. de aardbevingsproblematiek als gevolg van gaswinning. Er schijnt een plan te liggen voor opvang aardbevingsslachtoffers uit in het nieuw te bouwen gebouw. 
Zie nog eens dit bericht.
Update 12.20 uur; omdat veel mensen het bericht lezen, hieronder nog eens het op 21 juni 2015 gepubliceerde bericht

"Er komt noodopvang voor aardbevingsslachtoffers uit Beijum in het nieuw te bouwen Innersdijk......"

Het duurt maar en het duurt maar. Zal verpleeghuis Innersdijk ooit terugkeren naar Beijum? Naar het schijnt lijdt Zorggroep Groningen al enkele jaren verlies, als enkele ouderenzorg-instelling in Groningen. Maar er is nog iets, Beijum ligt in het aardbevingsgebied. In het nieuw te bouwen verpleeghuis zal ook een noodopvang voor aardbevingsslachtoffers uit Beijum komen.


Braakliggend Innersdijk-terrein in 2015
De papieren versie van Dagblad van het Noorden schrijft dit weekend in de zaterdagkrant over het verlies lijden en de aardbevingsperikelen rond de nieuwbouw van Innersdijk:

Dat (het verlies lijden; JF) komt vooral door de nieuwbouw van verpleeghuis Innersdijk in de woonwijk Beijum, die telkens weer wordt uitgesteld. Het oude Innersdijk is in 2011 gesloopt en in Ten Boer is een tijdelijk verpleeghuis neergezet. Zo kon in alle rust aan een nieuw verpleeghuis gebouwd worden midden in Beijum.

Maar intussen veranderen de regels waardoor mensen veel lastiger worden toegelaten tot verpleeghuizen. Het eerste bouwplan kon in de prullenmand en een tweede, kleiner plan werd getekend. Maar nu dat af is blijkt Beijum in het aardbevingsgebied te liggen. Het tweede bouwplan is dus weer geschrapt. Er moet nu een compleet nieuw verpleeghuis getekend worden. Niet zomaar een beetje aardbevingsbestendig, maar meteen geschikt voor opvang van eventuele slachtoffers van aardbevingen in Beijum. "Als je toch in het centrum van een woonwijk een zorgcentrum bouwt, kan het maar beter ook geschikt zijn voor noodopvang", zegt Hommers (topvrouw van Zorggroep Groningen die in het artikel wordt geïnterviewd; JF). Maar het kost wel een lieve duit. De zorggroep legt dan ook miljoenenclaims neer bij de NAM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten