(Lees ook de dramatische update onderaan dit bericht)
'Geachte mijnheer, mevrouw.
Op 13 oktober 2019 heeft een toezichthouder geconstateerd dat op Sibrandaheerd te Groningen een voertuigwrak van het merk Ford zonder kenteken op de weg staat. Dit is een overtreding van artikel 5.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 (APVG 20090).'
De auto moet al maandenlang op de parkeerplaats in genoemde straat staan.
Dat is te zien aan het relatief hoge onkruid dat rond en onder de wagen groeit, iets wat totaal niet op de overige parkeerplaatsen aanwezig is.
Zie foto boven. En ook afbeelding beneden.
Een auto zonder nummerborden.
En met sinds kort, aan de datum afgaand, een brief van de gemeente Groningen aan de ruitenwisser bevestigd.
Van wie zal de verweesde Ford zijn? Onder de plek waar het nummerbord achter heeft gezeten is de naam van een Groninger autobedrijf te lezen.
Misschien moet de toezichthouder even naar deze garage bellen om te achterhalen van wie deze auto is.
Stel dat iemand de wagen echt zou willen dumpen, dat was het handiger geweest om het gele mini-bordje met garagenaam te verwijderen.
Nu is de eigenaar waarschijnlijk te traceren, tenzij het autobedrijf de privacy van de klant(en) respecteert.
De blogger weet niet of de lezer de brief kan lezen, maar onder bovengenoemde zwarte tekst staat verder nog in de brief onder een kopje Voornemen last onder bestuursdrang (wat een ambtelijke taal) verder dat de eigenaar tot 1 november de tijd heeft om het voertuig te verwijderen. Op grond van artikel 5:21 Algemene wet bestuursrecht.
'Indien wij bestuursdwang toepassen worden de kosten daarvan op u verhaald. Het zelfde geldt voor de kosten ter voorbereiding van bestuursdwang, voor zover deze zijn gemaakt na verstrijken van de begunstigingstermijn.'
Dat kan een duur grapje worden voor een autowrak. Behalve als de eigenaar niet opgespoord wordt.
De Beijumblogger zal over een week, als de termijn bijna verstreken is, nog eens poolshoogte nemen.
Update 13.00 uur, het verhaal neemt een trieste wending. Bottemaheerder meldt dat de auto van een alleenstaande straatgenoot was die anderhalf jaar geleden is overleden.
Update 16.00 uur, lezer reageert: "Schikbarend dat als iemand al 1,5 jaar overleden is dat dan nog steeds die gene z'n auto bij de weg kan staan in hoeverre word er dan op een buurt gelet vraag ik me af."
N de jaltadaheerd staat ook een auto geparkeerd waar het gras onder groeit reeds 2 x de politie gebeld maar die doen niets
BeantwoordenVerwijderenhet is te gek voor woorden , maar de instanties moeten zich diep schamen want ze doen alleen maar hun best om er geld uit te slaan maar ze kunnen ook even informatie in de buurt doen en bij de gemeentelijke afdelingen. ze kunnen gewoon zien wat er aan de hand is toch !!of is dat te moeilijk .
BeantwoordenVerwijderenDe kentekenplaten zijn eraf en waarschijnlijk zal het kentekenbewijs wel opgestuurd zijn naar de RDW zodat motorrijtuigenbelasting en verzekering niet meer betaald hoeven worden.
BeantwoordenVerwijderenDeze sloopauto is vervolgens achtergelaten omdat afvoeren geld kost. Dus of de instanties hier wat te verwijten valt? Denk het niet, eerder de erfgenamen of de overledene zelf zal wel wat te verwijten vallen.
Past wel in het achterlaten van grofvuil, dat veelvuldig voorkomt in deze wijk.
Precies wat Chris zegt: de instanties zijn hier niet het probleem maar de nabestaanden die hun verantwoordelijkheid niet nemen.
BeantwoordenVerwijderenEen sloop auto levert minimaal 50 euro op als je een autodemomontage bedrijf belt die sloop auto's opkoopt. Moet je alleen wel kentekenbewijs hebben. Voor verzekering en houderschapsbelasting hoef je niets op te sturen naar de RDW , gewoon schorsen is voldoende , alleen mag het voertuig niet aan de openbare weg staan. Blijft wel triest dat dit al zo lang bij de weg staat.
BeantwoordenVerwijderenmvg,
Jan