donderdag 17 oktober 2024

HANDHAVEN OP ROOKVRIJE PLEK INGANG UMCG



 "Wilt u ergens anders gaan roken?"

Gelukkig, daar kwam de handhaving aan. Vanmiddag naast de ingang van het UMCG, tegen 15.00 uur. De paffers stonden gedwee op en liepen zonder schuldbesef of schaamte weg. Foto boven.

Zeker, je kunt bepaalde zaken teveel uitmelken op een nieuwssite of wijkblog. Tijdens een vorige opname, half februari, berichtte deze blogger al over het asociale gedrag van rokers op de rookvrije plek voor het ziekenhuis.

Maar het is zó irritant en asociaal. De rook circuleert gewoon onder hele afkapping door. Gewoon goor, ondergetekende gaat er een half uurtje per dag zitten, hij wil even van de afdeling weg om frisse lucht te ademen, heb je dit.

Is hij te moralistisch? Nee, rook je longen vooral in het dagelijks leven de kanker, of zuip je lever kapot als je daar behoefte aan hebt. Alhoewel je daar ook weer een discussie over kunt voeren in verband met gezondheidskosten en tolerantie.

Maar daar waar zieke opgenomen patiënten opgenomen zijn en even gezonde buitenlucht willen inademen, op nog wel de plek in Stad die het meest rookvrij zou moeten zijn, om daar je sigaret op te steken.....flikker toch op!

Update 19.35 uur, iemand wijst me erop dat er ook rokers in het ziekenhuis liggen en die slecht ter been zijn. En daarom vlakbij de in- en uitgang een peuk opsteken. Is ook weer zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten