Vooropgesteld, ik heb geen hond, geen poes en ook geen paard. Ik heb alleen vier cavia's aan huis, twee goudvissen en een chagrijnig konijn achter in de tuin. Hoe kom ik daarop? Wel, als ik hondeliefhebber zou zijn zou ik me gediscrimineerd voelen bij het aanschouwen van deze foto. Zie links.
Hondenbezitters moeten binnenkort de keutels van hun eigen huisdier opruimen, en het beestje mag alleen aangelijnd worden uitgelaten. Tenzij ze worden losgelaten in een gebied waar de viervoeters vrij mogen lopen, pissen en poepen. Het heet dan een hondenuitlaatgebied.
Nu even serieus, er lopen nogal wat paarden in Beijum rond. Eén ontlastingbeurt van zo'n paard levert zo het twintigvoudige resultaat op van wat een poepende hond produceert. Geen paardrijdster, jawel, het zijn vaak dames, die afstapt om de drollen van haar paard op te ruimen.
Is dat wel eerlijk? Twintig tot vijfentwintig honden poepen samen een hoeveelheid dat één poepend paard langs de weg legt. Dat riekt naar discriminatie, en nogmaals: ik ben onafhankelijk, ik heb geen hond en ook geen paard.
Paarden zullen niet zo gauw hun behoefte doen op een kinderspeelplaats. Dat scheelt, daar hebben paardeneigenaars een punt. Maar, en pardon voor de platheid, stront is stront en keutels zijn keutels. Hoe kan het toch dat niemand over paardenkeutels in de wijk jammert? Zijn paarden soms edele dieren? En behoren honden vaak tot de asbakrassen? Paarden poepen vaak midden op straat. Honden zoeken altijd een grasveldje op. Wat hebt u liever? Beijumnieuws@online.nl Beijumnieuws@online.nl
Ik ben hondenbezitter en denk dat ik nu dubbel gediscrimineerd wordt. Ik betaal belasting (91.80 euro) en ik loop straks kans op dure boetes als mijn hond los loopt op een verkeerd terrein. Ik moet straks van de hele stad weten, waar mijn hons los mag lopen om even uit te rennen.
BeantwoordenVerwijderenMaar kattenbezitters dan?
Die betalen niets en daar hebben heel veel mensen last van met ongewenst gebruik van hun achtertuin als kattebak.
Bovendien kosten katten de gemeenschap ook handenvol geld.
Zie onderstaand artikel.
HILVERSUM - In het KRO-programma De Rekenkamer is vanavond berekend dat het 9,40 euro per huishouden kost om kattengrit, dat vervuild is door de poes, te verwerken.
Een kleine vier procent van alle afval dat verwerkt wordt bestaat uit kattengrit. Kattenbezitters hoeven over hun huisdier geen belasting te betalen, zodat de gemaakte kosten over alle belastingbetalers verdeeld worden. Vandaar dat ieder huishouden jaarlijks ongeveer tien euro meebetaald aan de kattenbak.
Dit zijn overigens niet de enige kosten die gemaakt worden. De gemeenschap betaalt ook nog eens handen vol met geld aan de weggelopen katjes. De brandweermannen die deze doerakken uit de boom moeten halen kosten ook nog eens een kleine tien miljoen euro op jaarbasis, aldus de Rekenkamer. (AHA)
@Ingrid, Ik ben kattenbezitster. Maar mijn kat is binnen, en ik heb grit wat biologisch afbreekbaar is, in prijs dus ook al duurder. Moet ik dan ook betalen?
BeantwoordenVerwijderenOmdat een ander niet op zijn kat let, moet iedere kattenbezitter daar voor boeten. Ook de mensen die ze gewoon binnenshuis hebben.
Wat dacht je van politie uitrukken bij agressieve honden.
Leuk programma ik heb hem gezien, maar wel heel erg kort door de bocht.
Wat dacht je dan van Johan zijn 4cavia's, hoeveel afval zullen cavia's produceren waar jij voor betaald. Of laten we een hele grote vervuiler nemen, kinderluiers.
Misschien een poep opruimplicht voor alle dierenbezitters? Geen belasting voor dierenbezitters of belasting voor alle dierenbezitters en dan natuurlijk een klein bedrag. Eerlijk toch? Heb zelf een hond.... Laat em uit in het hondenuitlaatgebied... Petra
BeantwoordenVerwijderenExcusez-moi, maar dan toch liever op straat, das een stuk beter zichtbaar en dan hoef ik niet zo op te letten waar ik m'n voeten neerzet.
BeantwoordenVerwijderenEn dan zijn we gelijk bij het tweede voordeel aanbeland, zo'n enorme berg, knappe jongen die dat over het hoofd ziet en er op een onbewaakt ogenblik intrapt ;-)
Mag ik allen hier er even op wijzen dat de kat volgens de wet een roofdier is ,als we het dan toch rechtswege gaan spelen een roofdier hoort in een kooi of op een plek waar de mens geen gevaar hoeft te duchten , zich kan wapenen tegen gevaar dus kom ik een kat tegen op straat is de kat de bekende pisang ,aan alle kattenliefhebbers in Beijum (zuid) .
BeantwoordenVerwijderenPaardepoep is mest....Hondenpoep niet.
BeantwoordenVerwijderenVoilà het verschil;-)
Inderdaad, stront is niet stront, en keutels zijn geen keutels. Ik sta liever in de paardenpoep dan in de hondenpoep!
BeantwoordenVerwijderenHeel verstandig om anoniem te posten over katten die jouw pisang worden.
BeantwoordenVerwijderenAl is het maar om te voorkomen dat je zelf een uitgeklede banaan wordt.
Het is natuurlijk ook altijd mooi om te zien hoeveel moeite de mensen hebben hun kat terug te vinden ,al menig vermist flyer gezien in Beijum.
BeantwoordenVerwijderenleuk allemaal maar volgens de wet hoeft niemand hondenbelasting tebetalen want dit geld gaat niet naar de staatskas het staat de gemeente vrij om deze te innen en om zo gezegt om honden uitlaat gebieden te onderhouden maar bij ons in Almelo hebben we ook van die uitlaatgebieden en daar zou je met je hond met een grote boog om heen gaan niet om de stank maar om de bevuiling ik heb zelf geen huis dieren maar vind ook niet dat daar extra belasting voor moet komen want daar komen alleen meer zwerfkatten van en daar heb je meer last van en het geld komt alleen tergoede van de gemeente en die gooit het toch maar over de balk en zien we niets voor terug dus we kunnen blijven wijzen naar anderen maar kijken naar ons zelf en honden bezitters laad a.u.b de trap velden en speel velden van de kinderen STRONT vrij en de trottoirs dan hoeven kinderen en volwassenden ook niet te kijken waar ze lopen. M.V.G Marcel
BeantwoordenVerwijderen