dinsdag 1 maart 2011

LINKSE MIETJES (Column door Max Micha)

Vaak wordt de term extreem rechts gebruikt in combinatie met Hitler, nazi’s, bruinhemden en fascisten. Maar bijna nooit wordt de term extreem links genoemd in combinatie met Baader Meinhof Groep in Duitsland of CCC in België. Extreem links is een vies woord geworden en wordt door de journalistiek vermeden, maar de term extreem rechts is populair en wordt niet geschuwd door de media. Bijna alles wat afwijkt van het gangbare linkse gedachtegoed valt te classificeren onder extreem rechts.
Vanwaar dan die obsessie met Hitler? Dat komt door de Nazi’s, die van oorsprong Nazional-Sozialist waren. Een links extremistische arbeidersbeweging met als doel werk en welvaart voor iedereen. Blijkbaar vindt links het nodig om rechts te schofferen met hun eigen linkse verleden. Onze eigen wijlen Prins Bernhard was lid van de NSDAP, nou, dan moet het toch wel goed wezen?


Wat of wie is nou dan extreem links in Nederland? Nou wat dacht u van bijvoorbeeld Folkert van de G, de milieu activist, die het nodig vond om Pim Fortuyn af te schieten op 6 mei 2002. Uiteraard kunnen we hier een hele complottheorie op los laten met als hoofdverdachte groepering links, maar dat zullen we u besparen. Wat dacht u van alle kraker activiteiten van AFA (antifascisten) in Nederland of radicale dierenactivisten?
Iedere politieke partij die maar enigszins roept nationalistisch te zijn of patriottisch wordt meteen geplaatst op Kafka, (Kollektief Anti Fascistisch/Kapitalistisch Archief ) de antifascistische onderzoeksgroep van extreem links. (Niet te verwarren met deze Kafka) In het leven geroepen door extreem links om zichzelf vrij te pleiten en een rookgordijn op te trekken voor hun extreem linkse terreur.

Deze lieden, zoals o.a. ome koos, die de wereld bekijken door roze brillen en de linker politieke vleugel aanhangen van het politieke spectrum hebben wel meer op hun kerfstok waar nooit over wordt gesproken. Tijdens de Cambodjaanse genocide ( Rode Khmer) van de jaren 70 is ook bijna de gehele moslimbevolking van Cambodja uitgeroeid (1,7 - 2 miljoen doden). En dit alles met goedkeuring van voormalig Groen Links lijsttrekker Paul Rosenmöller die daar nooit openlijk afstand van heeft genomen. De club waar Rosenmöller toebehoorde, de Groep Marxisten-Leninisten, ontving in 1979 een brief van Pol Pot. De Nederlandse kameraden werden daarin bedankt voor hun ‘militant solidarity and support’. Van voorjaar 1981 tot voorjaar 1982 maakte hij zelfs deel uit van de 'Centrale Leiding', het bestuur van de partij. Links is nog steeds niet tegen totalitaire regimes, mits ze maar niets rechts zijn . Wat dacht u van oud politicus en 2de kamerlid Wijnand Duyvendak? Allemaal lieverdjes van links, maar geen verkeerd woord hierover, dat waren allemaal incidenten uit het verleden. Onnodig om deze oude koeien uit de sloot te halen.
Gesubsidieerd en wel hebben we dan ook nog de linkse propagandamachine, de Anne Frank Stichting die ons waarschuwt voor rechts extremisme in Nederland. Niet alleen het achterhuis word in ere gehouden met dit subsidiegeld, ook wordt hiermee onderzoek gedaan naar antisemitisme en extremisme in Nederland. Alles wat te maken heeft met racisme is extreem rechts. Dus als ik bijvoorbeeld roep “kut-buitenlander” ben ik meteen extreem rechts en verdien ik eigenlijk het ere podium op Kafka.nl. Maar als een moslim zich antisemitistisch uit hoor je er niemand over.

Zodra er een confrontatie plaatsvindt tussen allochtonen en autochtonen wordt dit ook meteen betiteld als rechts extremistisch geweld. En tussen Molukkers en Moslims dan? Hoe noemen we dat dan? Spanningen, juist ja. Extremistisch moslim geweld wordt niet over gesproken, tenminste niet in Nederland. Volgens links is dat niet aan de orde. De problematiek met jongere Marokkanen is gelukkig maar incidenteel. Ik citeer: ''Over tien jaar zijn wij hier de baas'', zeggen Marokkaanse jongeren in Gouda. ''En dan gooien we die kankerkoningin er ook meteen uit.'' Einde citaat.

Links lullen en rechts vullen een welbekende uitspraak. Maar gaat deze stelling ook op? Als we het hebben over links lullen en rechts vullen hebben we het over salonsocialisten en dan als voorbeeld Jack Spijkerman, Pauw&Witteman, allemaal salarissen ver, héél ver, boven de Balkenendenorm, en dat bij de publieke omroepen, dus van onze belastingcenten. Wouter Bos met zijn nieuwe baan enzovoorts. Ze roepen allemaal lief zijn voor mekaar en willen aan iedereen uitleggen waarom tolerantie en sociaal denken zo goed is voor een ander. De nadruk op een ander, en ondertussen maar zakken vullen.
Ik durf te zeggen: “Ik hou van Holland! ”
Max Micha

3 opmerkingen:

  1. OUWEMANNENGEZEUR!

    (René)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij heeft Max het boek De schijn-elites van de valse munters van Martin Bosma gelezen, dat zouden overigens meer mensen moeten doen, want het is een redelijk overtuigend (want gedocumenteerd) boek en lekker leesbaar.

    Ik houd ook van holland, weet ook nog goed dat bijvoorbeeld de 'krakersrellen' in de jaren 70-80 in a'dam opgestart werden door bivakmutsjes die riepen 'dood aan het gezag'. Die waren (extreem) links natuurlijk. Maar links of rechts, mijn wens is dat er gepraat wordt over inhoud, zonder gelijk uit woede stempels diep in de inkt te slaan. Helaas kan dat al een jaar of 7 niet meer gezegd worden van de 'media'. Zeker niet van onze staatsomroep.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heeft deze column te maken met de wijk Beijum? Is het nieuws uit Beijum?

    Toch nog een aardige link van het RIVM van het ministerie van VWS. Naar aanleiding van een tip van de schrijver met een pseudoniem.

    Zie: http://www.zorgatlas.nl/beinvloedende-factoren/demografie/etniciteit/niet-westerse-allochtonen-per-gemeente-2010-2040/

    BeantwoordenVerwijderen