dinsdag 1 maart 2011

UIT DE OUDE DOOS (55)

Deze gescande foto is ongeveer 30 tot 32 jaar oud. Erg helder is de foto niet, wel geeft het een sfeerbeeld uit de beginjaren van Beijum. Ik weet het niet zeker, maar volgens overleveringsverhalen zat destijds deze noodwinkel van AH Meins en de naastgelegen bank op de plek waar nu de Isebrandtsheerd is. De Fossemaheerd was de eerste heerd in Beijum die bewoond was en de kersverse Beijumers moesten natuurlijk ook eten en drinken, en geld kunnen trekken. Er is me verteld dat De Heerdstee als houten barak ook in de omgeving van deze noodlokalen gehuisvest is geweest. Maar dat was allemaal ver voor mijn tijd als Beijumer. Meer info uit deze periode is welkom op Beijumnieuws@online.nl

6 opmerkingen:

 1. Dit kan ik me nog herinneren....
  Dit was op de sibrandaheerd..Ik was nog een kind...Dat was de NOODSPAR zo noemde wij hem!!Paar noodbanken erbij... Leuk z'n foto...Jeemig wat woon ik hier al lang :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Heerdstee was van 1978 tot 1982 gevestigd in loodlokalen die aan de Framaheerd lagen. Bij de fietsbrug tussen de appelbomen. De noodwinkel stond op wat nu het parkeerterrein van het winkelcentrum is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @michiel
  De noodwinkel stond op de sibrandaheerd waar nu nog een grasveld ligt...En niet op het parkeerterrein van het huidige winkel centrum....
  En ik kan me het nog herinneren want wij woonden op de sibrandaheerd en keken zo uit op de noodwinkel....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bianca
  Als je er op uit keek dan zul je het je zeker herinneren en dan vergis ik mij dus. Er waren ook nog maar een paar heerden gebouwd dus leek alles anders. Ik hoop dat er nog meer foto's uit de oude doos komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Flappentappen kon nog niet eens in 1978 je moest bij de aanwezige Rabo balie en papiertje invullen wat je wou opnemen .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hadden ze toen nog geen chipknip dan?

  BeantwoordenVerwijderen