woensdag 2 maart 2011

VEILIGHEID IS OOK EEN GEVOEL

Ze stonden even lekker na te genieten na het verzamelen van struikwerk langs het Heerdenpad, ter hoogte van de Korrewegbrug. Zie links op de foto. Het fysiek veiliger maken van dé fietspoort naar Beijum is in volle gang, op verschillende plekken langs het fietspad kwam ik dinsdagmiddag bulten struikgewas tegen. Of het help of niet doet er misschien niet eens zo toe, als nachtelijke fietsers zich hier veiliger gaan voelen is dat al een groot goed. En het kan aspirant daders afschrikken. De Korrewegbrug zelf lag er solide en stevig bij, geen ijsgang deze bijna afgelopen winter en de fietsbruggen zijn nog steeds een uitkomst bij koud en regenachtig weer. Je hoeft niet te staan kleumen, nee je kunt in beweging blijven en je weg vervolgen, of de brug nu open is of dicht. Een Beijumer deed de afgelopen dagen onderzoek naar de veiligheidsaspecten rond de brug. In vijf jaar tijd hebben zich er ongeveer vijf ongelukken voorgedaan, aldus de onderzoeker. Is geen hoog cijfer, zou je zo zeggen. Zoals altijd kan ook hier weer een soort van 'gevoelstemperatuur' mee spelen. Het is bij lange na niet zo erg als dat het voor sommigen klaarblijkelijk voelt.

9 opmerkingen:

  1. Geen ijsgang? Zie je eigen bericht van 22 december ;-)

    Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt Hans, was een kortdurend ijsgangetje. Het jaar daarvoor was de brug, meen ik me te herinneren, een paar weken dicht en haalde de ijsgang de regionale tv en de kranten. De bijna afgelopen winter was er naar mijn weten niet zoveel aan dehand. Maar bedankt voor de alertheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dat je nu wel erg gemakkelijjk doet over de situatie bij de Korrewegbrug. Ik vind 5 ongelukken gewoon 5 ongelukken teveel. Op het filmpje van oogtv van afgelopen maandagavond is ook weer duidelijk te zien dat het hartstikke gevaarlijk is en dat een auto bijna doorrijdt op een groepje schoolkinderen. Onze kinderen zitten net als die van jou op de Wessel Gansfort en hoeven niet dagelijks over die brug, maar ik ben ook als bewoner van De Hunze ontzettend blij dat dit probleem door jullie bewonersorganisatie is aangekaart en hoop dat er snel wat aan gebeurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elk ongeluk is een teveel. Maar heeft de Hunze geen bew.org? Maar een per jaar niet veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De aso's in de auto's die voor de brug wachten i.p.v. de stopstreep mogen ook wel aangepakt worden. Ik ga altijd met mijn fiets voor de auto's staan en hinder ze zo lang als mogelijk als de slagbomen open gaan.

    Ik werp ze altijd een venijnige blik toe als ze al durven kijken (velen weten wel dat ze fout zitten) maar er is er nog niet 1 geweest die kwaad heeft durven uitstappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De BOB treedt voor de jaarvergadering van 15 maart 2011 wel in het nieuws.

    Eerst een reportage van OOG TV over de verkeerssituatie bij de Korrewegbrug van 23 februari 2011. Het is mij bekend dat de heer Tiemen Wagenaar, al bijna tien jaren bestuurslid van de BOB, eind 2009 een ernstig verkeersongeluk heeft gehad bij deze kruising. Hij werd klem gereden door een vrachtauto. Zeer triest.

    Zie: http://www.oogtv.nl/2011/02/verkeerssituatie-rond-gerrit-krolburg-gevaarlijk/


    Ten tweede een reportage van OOG TV over de groene aanpak van de wijk Beijum.

    Zie: http://www.oogtv.nl/2011/02/opknapbeurt-voor-beijum/
    Van 24 februari 2011.

    Wederom blijkt dat de BOB niet goed met de wijk en de heerden kan communiceren. Ik verwijs naar mijn twee reacties over de Fossemaheerd. Met deze heerd is totaal geen professioneel overleg gevoerd, zo bleek mij bij navraag. Ook niet door de Stadsdeelcoördinatie (SDC) van Noorddijk, die beter dient te weten. Het is “over ons, zonder ons”. En “ons kent ons” met de dienst RO/EZ (Stadsbeheer), het wijkteam NLA Beijum en de SDC Noorddijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bijna al weer een jaar geleden (op 24 mei 2010) schreef Kees Huizenga hier dat hij bezig was met het oprichten van heerdcomités in straten waar De Huismeesters huurders heeft. Hij noemde toen de Isebrandtsheerd, de Fossemaheerd en de Sibrandaheerd. In zijn commentaar op OOGtv-nl stelt hij deze week dat ‘een wijkbewoonster best’ met hem in een comité Fossemaheerd/Isebrandtsheerd wilde gaan zitten. Wat is er in die tijd allemaal gebeurd, Kees? Dat je die woningen van De Huismeesters in de Sibrandaheerd niet kon vinden, snap ik wel; die zijn er namelijk niet en nooit geweest ook.

    Maar als je naar jouw Isebrandtsheerd kijkt is samenwerking met de Menkemaheerd, de Holmsterheerd en/of de Godekenheerd toch veel logischer? En zoals je best wel weet organiseert de Holmsterheerd al sinds jaar en dag schoonmaakacties en doen ze dat sinds een paar jaar ook met veel bewoners uit onze Isebrandtsheerd met koffie na in het Heerdenhoes (ook in onze heerd). Ik heb je daar echter nog nooit gezien. Wat is er nu gemakkelijker dan contact te zoeken met mensen in je eigen heerd die al actief zijn? Waarom iets opzetten wat er al deels is? Waarom wil je dat niet versterken maar wil je je eigen club oprichten?

    (een actief echtpaar uit de Isebrandtsheerd)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geacht actief echtpaar van de Isebrandtsheerd,

    Ik sta open voor alle opties. Binnenkort spreek ik met de Fossemaheerders.

    De heer Prem Anroedh wil graag actief zijn op de Isebrandtsheerd. En andere personen (nabije buren).

    Wat betreft het meedoen met schoonmaakacties in het kader van "Schoon, Heel en Veilig" en de "Lentekriebels": ik heb negatieve ervaringen met meerdere leden van de werkgroep Groen & Grijs van de BOB. Niet met de heer Frans Egberink.

    Het gaat mij om kleinschalige, alerte en mondige heerdcomités. Als ogen en oren van de straat. Gegeven de huidige (!) verhoudingen met de BOB wil ik geen samenwerking met deze club. Desgewenst wel met STIEL.

    Wat betreft de woningen van woningcorporatie De Huismeesters: dit voorjaar ga ik, samen met anderen, aan de gang om dubbele beglazing te laten aanbrengen in de slaapkamers van deze huurwoningen. Door middel van een handtekeningenlijst. Om de woonlasten te verminderen. Eerst in mijn woonblok. Bij succes in andere woningen. Als "een steen in de vijver"...
    Op termijn: het aanbrengen van zonnepanelen op de daken van deze huurwoningen.

    U kunt mij bereiken (ook telefonisch).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Delaatste tijd worden er bij de korrewegbrug wel heel veel overvallen gepleegt..

    Groetjes,
    Lianne

    BeantwoordenVerwijderen