woensdag 7 december 2016

KERSTBOOM STAAT WEER OP PLEIN OOST (Gelukkig, Sinterklaas is voorbij)


Het winkelcentrum van Beijum is in kerstsfeer gehuld. Zie foto helemaal beneden. En, jawel hoor, hij staat er weer: Plein Oost heeft direct na Sinterklaas al weer een kerstboom.

Zie foto boven.

Ik weet niet hoe de lezer er over denkt, maar ik ben de laatste jaren blij als Sinterklaas weer voorbij is. Wat een ongelooflijke gezeik en gezeur heeft zich van dit kinderfeest meester gemaakt.

Verbazingwekkend te merken hoe twee ooit op Beijumnieuws gepubliceerde berichten en filmpjes die met dit thema (Zwarte Piet) te maken hebben hoge kijkcijfers scoren.

Zie afbeelding links, een ruim twee jaar geleden gepubliceerd bericht over een zwarte man uit Beijum die ageert tegen het feit al zou Zwarte Piet racistisch zijn is reeds meer dan 2000 keer bekeken.

Afbeelding rechts, de sympathieke Beijumer Bryan, foto rechts bij dit bericht, als zelfverklaarde trotse neger, werd vier maanden geleden spontaan gefilmd door ondergetekende toen hij los ging over Zwarte Piet en Sylvana Simons. Bericht is tegen de 40.000 (!) keer bekeken. De video telt tot vanmiddag 13.00 uur ruim 26.000 keer bezoekers. En dat aantal loopt loopt dagelijks op.

De polarisatie in de samenleving scoort. Mooi.
Maar de Beijumblogger is blij dat de jaarlijkse heisa eerst weer voorbij is en de wijk zich in kerstsferen hult.
(De komende dagen meer kerst in wording-in Beijum in wording)

Dag Sinterklaasje. Hallo kerstmis

6 opmerkingen:

  1. Zwarte Piet: Als alle media, ook bloggers, er niet telkens weer op terug zouden komen, zou het snel afgelopen zijn. Nu blijft het maar doorgaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik las dat de kerstman zijn slee voort laat trekken door een stel zielige rendieren. Vindt de Partij voor de Dieren dit wel goed ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onnozele zeurpieten als Michel blazen het gedoofde vuurtje weer nieuw leven in. Get al life.OMG

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bianca, ik denk dat je mijn reactie niet goed begrepen hebt.
    Over de toon van jouw reactie zal ik het verder maar niet hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nu zitten we weer met die racistische kerstman die altijd maar blank is. Kunnen we die cadeautjes onder de kerstboom nog wel van hem aannemen of zijn we dan medeplichtig aan fascisme ? Het gaat een regelrechte ramp worden als we ook nog een witte kerst krijgen. Er moet toch wel een multicultureel kleurtje aan een sneeuwbui te geven zijn met al die moderne chemtrailontwikkelingen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En nu is Sylvana's Electronisch Patiƫnten Dossier ook nog gehackt en blijkt ze last van Witte Vloed te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen