woensdag 1 november 2017

REMINDER, VANMIDDAG FEESTJE (Voor gedupeerde kids Spijker/Spelweek)


Niet vergeten kinderen van Beijum, de gemeente Groningen biedt jullie vanmiddag iets leuks aan in verband met het verstoren van de Spijker en Spelweek eind augustus.

De Beijumblogger schreef op de avond van 29 augustus een woedend stuk over de vernielingen in Kinderdorp Beijum. Achteraf had hij zich misschien een beetje afstandelijker en christelijker uit moeten drukken, maar hij zag in de middag nog glunderende en blije kindergezichtjes. Het idee dat een paar rotjochies het plezier en de blijdschap van ruim 100 kinderen vernield hadden, deed de blog-emmer even overkoken.

Sportief, Dagblad van het Noorden en Rtv-Noord pikten ook het positieve nieuws op, namelijk dat de kinderen van Beijum een compensatiefeestje aangeboden zouden krijgen.

Zie flyer. Radio Noord besteedde afgelopen donderdag aandacht aan het nieuwe feestje, dat vanmiddag om 14.00 uur begint. En Dagblad van het Noorden schreef, en lees verder via DvhN
De verontwaardiging was groot toen eind augustus vandalen het timmerdorp van de kinderen in de Groningse wijk Beijum sloopten. Als pleister op de wonde geeft de gemeente de kinderen nu een speciale sportinstuif cadeau.
Woedend berichtte de website Beijumnieuws op 29 augustus over de vernielingen waardoor 150 kinderen gedupeerd raakten. ‘Helden. Minderwaardig tuig. Wat is er mis gegaan in jullie leven?’ brieste de redacteur toen deze het verhaal deelde. Dit, en een foto, had hij toegestuurd gekregen van het bestuur van Stichting Trefpunt, organisator van de Spijker- en Spelweek waar het timmerdorp onderdeel van is. Dagblad van het Noorden en de regionale omroep pikten het nieuws op en er was zelfs landelijke belangstelling van SBS6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten