woensdag 1 november 2017

SPETTEREND EN DRUK BEZOCHT FEESTJE VOOR KIDS BEIJUMVanmiddag om twee uur gingen de deuren van Sporthal Beijum open en tegen de tweehonderd vijftig kinderen vlogen naar binnen om zich tegoed te doen aan het cadeautje dat ze van de Gemeente Groningen in ontvangst mochten nemen.

Om de vandalen die Timmerdorp Beijum eind augustus plat gooiden te bedanken is al te gek en een beetje cynisch, maar feit is wel dat vanmiddag minstens het dubbele van het aantal gedupeerde kinderen zich de kans niet liet ontnemen om gratis en voor niks een hoop lol te hebben.
Zie ook het voorgaande bericht met meer achtergrondinformatie.

Niet alleen lol, er werd gesport en heel veel bewogen. Precies dat wat Bslim als doelstelling heeft.

Zie daarvoor de tekst onderaan dit bericht.

Er zijn wel vaker sport-instuiven in de Sporthal, maar nog nooit hebben er drie grote stormbanen in gestaan.
De schoentjes gingen uit, er werd geklommen, geklauterd, gerend....dat het een lieve lust was.

Zelden is het zo druk geweest in de Sporthal van Beijum.

Er waren niet alleen veel kinderen, een aantal dat wel tot driehonderd is opgelopen, maar ook de 'tribune' zat behoorlijk vol met ouders en belangstellenden.
Trouwens, niet vergeten, leerlingen van het Alfacollege hielpen ook mee om de middag te laten slagen.

ZIE DE VIDEO BENEDEN!

Bslim is een sportief leefstijlprogramma en sinds 2006 actief in acht aandachtswijken in de Stad Groningen en Ten Boer. Het programma brengt met zijn sport- en beweegactiviteiten de jeugd van 0 tot 15 jaar in beweging. 

De activiteiten zijn een combinatie van nieuwe en bestaande initiatieven en wordt georganiseerd op school, in de vrije tijd en de directe omgeving van de jongeren. Binnen het programma wordt samengewerkt tussen Huis voor de Sport Groningen, gemeente Groningen, basisscholen/vensterscholen, scholen voor voorgezet onderwijs, het Hanze Instituut voor Sportstudies en het Alfa College.

www.sport050.nl/sporten/bslim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten