De hyperbare zuurstoftherapie is al weer ruim een maand bezig. Elke werkdag 's middags naar Hoogeveen om daar in een tank die onder grote druk staat hyperbare zuurstof in te ademen.
Al zes weken geleden een keer omschreven. Hoge dossissen zuurstof kan 'aangevreten' botten en weefsels herstellen en infecties verjagen. Doel dan...een knieprothese erin en (hopelijk) revalideren.
En dan, grote wens, weer door de wijk en Kardinge banjeren, fietsen, eventueel naar Stad. Fitnessen. Wat een verlangen naar gezondheid.
Ja, eventuele notoire mopperaars (de maatschappij zit er vol mee) met gezonde lichamen...tel je zegeningen...
Maar goed, elke middag (niet in het weekend) komt er een gehandicaptenbusje voorrijden
Eerst de wijk uit, zie foto boven. Fietsen, skeeleren...dat doet maar.
Via Ring Noord en West zoef je zo de A28 op. Zuid ligt er zo bekent is uit.
Na de therapie gaat het weer met een busje huiswaarts. De blogger is van goede hoop en vindt hem liever niet zielig.
Zielig zijn de boeren namelijk (een gedeelte ervan).
Zie de borden langs de A28 bij Beilen in de buurt. Ontheemde vluchtelingen zijn niet zielig, daklozen ook niet, de vele mensen met psychiatrische problemen met hun diepe eenzaamheid niet. Nee, het zijn de boeren.
Foto's links, rechts en beneden.
Ach stumpers toch dat je een bord met HELP langs de snelweg plaatst. Wat kun je als boer toch vreselijk in de verdrukking zitten enneh...ze zorgen wel voor ons eten hè...dus je mag ze niet bekritiseren met hun botte trekkers en acties.
Je moet leed en problemen natuurlijk niet teveel met elkaar vergelijken, maar in het algemeen mogen boeren wel een beetje uit hun vastgeroeste en krampachtige rol gaan. Flexibel zijn, meebewegen met de maatschappelijke ontwikkelingen, een transitie accepteren. Nieuwe ontwikkelingen tegemoet gaan.
Van bruut de snelwegen blokkeren en asbest dumpen naar zielige help-bordjes langs de snelweg. Het kan verkeren.
Geen beroepsgroep die boven de wet staat. Wordt eens volwassen zeg.
Johan, je hebt volgens mij werkelijk geen enkel idee van de grote financiële verplichtingen en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met een modern boerenbedrijf. Anders zou je dit niet zo opschrijven. Menig boer wordt tot wanhoop gedreven.
BeantwoordenVerwijderenEven meegaan in een transitie is niet zo eenvoudig in een open economie als de onze. Veranderingen moeten wel betaald kunnen worden en er moet ook nog wat verdiend worden in onze samenleving om onze sociale voorzieningen in stand te houden.
Zo langzamerhand begint aardig duidelijk te worden dat het wensdenken van met name D66 en nog wat andere linkse partijen onhoudbaar is. het wordt tijd voor wat economisch realisme.
Want zeg nu zelf, het is ook wel prettig als er financiële middelen beschikbaar zijn en blijven om jouw eigen medische behandelingen te kunnen voortzetten.
Dat zal allemaal wel Chris. Mij gaat heom.. dat boeren niet boven de wet staan. Er zijm meerdere bevolkingsgroepen en beroepsgroepen die financieel in de knel zitten. Verpleegkundigen bijv die hun taken zien veranderen. Ze hebben helaas geen trekkers. Ik stoor me aan het blokkeren van snelwegen, brandstichtingen en dumpen van troep want brute macht. Die bordjes met HELP langs de weg halen niks uit.
BeantwoordenVerwijderenTja, onze vrienden klimaatactivisten kunnen er ook wat van. Als het aan mij ligt worden die de eerst volgende keer met harde hand van de snelweg afgeslagen en worden ze een weekje vastgezet. Zogenaamde aanhangers van de Palestijnse zaak die vernielingen aanrichten idem dito. Oppakken en schade op ze verhalen, kunnen ze de eerste tien jaar werken voor het aflossen van de schade die ze een ander hebben berokkend.
BeantwoordenVerwijderenVerder is de situatie van een ondernemer zoals een boer, natuurlijk niet te vergelijken met de situatie van een medewerker in loondienst. De (financiële) verantwoordelijkheden en daarmee gepaard gaande kopzorgen zijn bij een ondernemer van een heel andere orde. Als je in de zorg werkt kun je het niet eens zijn met bepaalde veranderingen, echter je weet wel zeker dat je salaris aan het eind van de maand betaald wordt.
Overigens is het even de vraag of de boerenprotesten niets hebben uitgehaald. Ik denk dat de publieke opinie toch echt gekanteld is. Zie de uitslag van de laatste tweede kamer verkiezingen.
Lekker op LINKS afgeven, terwijl 12 jaar RUTTE het land in een totale crisis bracht.
BeantwoordenVerwijderenMijn laatste reactie, ja milieudemonstranten en terreurboeren gelijke straffen.Week opsluiten. Verschil loonwerkers gaat niet op, geen privileges bij boeren. Zelfde demonstratierechten. Over de politiek, die gaat met golfbewegingen. BBB en PVV gaan ook weer zakken. Tot slot...1 op de 5 boeren is milnonair.
BeantwoordenVerwijderen@Anoniem, hoezo afgeven op links? Ik constateer slechts dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden.
BeantwoordenVerwijderenVerder is het tekort door de bocht om Rutte overal de schuld van te geven. De oorzaak van veel problemen zit vooral in het niet nemen van echte beslissingen en veel wensdenken. Oorzaak, de grote versnippering in de politiek, waardoor er geen enkel fatsoenlijk besluit meer is genomen. Dat kun je Rutte niet aanrekenen.
Het laatste kabinet is toch vooral D66 beleid geweest en of de bevolking daar achteraf nu zo van gecharmeerd is? Verduurzaming is leuk, totdat men er achter komt dat wat het allemaal kost. Dan denkt de gemiddelde Nederlander er ineens heel anders over.
Hetzelfde geldt voor de woningtekorten. De overheid heeft zichzelf klemgezet met stikstofbeleid, natuurbeleid en hoge instroom. Heel simpel, dat gaat gewoon niet allemaal samen, dus daar moeten keuzes gemaakt worden.
De bevolking wil tenslotte een redelijk inkomen, aanvaardbare prijzen in de winkel, betaalbare woonruimte en in het verlegde daarvan dus minder asielzoekers. De partij die daar gehoor aangeeft wordt de grootste.
Zo ingewikkeld is het niet.
Nog een laatste opmerking:
BeantwoordenVerwijderenLandbouw en veeteelt zijn kapitaalintensieve bedrijfstakken. Het balanstotaal van een boerenbedrijf bedraagt al snel enige miljoenen. Dus dat er dan boeren zijn die miljonair zijn is logisch.
Het is alleen een misvatting om te veronderstellen dat diezelfde boeren dan ook veel te besteden zouden hebben. Dat valt in de praktijk vies tegen, het eigen vermogen zit vast in het bedrijf en is nodig voor de bedrijfsvoering. Oftewel niet vrij te besteden, 100% financiering is niet mogelijk.
Johan heeft zo zijn stokpaardjes met oogkleppen, zinloos om over in discussie te gaan. Het schrijnende gebrek aan reacties op zijn 'nieuws'berichten zegt genoeg.
BeantwoordenVerwijderenJaaaa...toch even een reactie...onze anoniem. Tja die oogkleppen....vaker geschreven, maar de reacties op Beijumnieuws-berichten gaan de laatste tijd via Facebook-Beiumnieuws. Daar waar de berichten worden aangezwengeld. Kijk er maar eens en zie de vele reacties. Even uit je bubbel.
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je weer eens reageert. Met jou valt heel erg goed te discussiëren....
Het CDA, VVD en andere rechtse partijen waren jarenlang pleitbezorgers voor de agrarische sector, dus niet alleen boeren, maar financiële instellingen, veevoersector.
BeantwoordenVerwijderenUitzonderingen op mestwetgeving (derogatie) hebben ze bedongen bij de Eu. Het houdt een keer op. Biodiversiteit neemt af,oppervlakte-watervervuiling, pesticiden in drinkwater, roundup in het milieu en de de bekende stikstofoverschotten.
Wie dit blijft ontkennen kijkt weg. In de agrarische sector zijn best wel mensen die anders (duurzamer) willen. Dit moet opgepakt worden. Ook geld beschikbaar stellen. Kies daarom morgen voor een ander geluid. Pas op voor mensen die geweld propageren tegen geweldloos verzet.
Een snelweg blokkeren is een vorm van geweld. Net als boeren met hun tractoren.
BeantwoordenVerwijderen@Martin, geld groeit niet aan de boom. Dus als je de voedselproductie duurder maakt, betekent dit automatisch dat de bevolking minder kan uitgeven aan andere zaken. Het leven wordt daardoor minder aangenaam en of men dat er voor over heeft? Middelen zijn nu eenmaal schaars en het blijft een kwestie van keuzes maken.
BeantwoordenVerwijderenIk ben wel benieuwd bij welk type landbouw en veehouderij we zouden zeggen dat de impact op het milieu aanvaardbaar is en er verder geen aanpassingen nodig zijn. Moet het dan terug naar de keuterboertjes uit 1800 ofzo? Bij het begrip biodiversiteit hetzelfde, hoe divers moet het zijn, wat is de referentie? En is diverser altijd beter? ik vraag het me af.
Zo slecht doen we het echt niet in Nederland, zeker gezien de omvang van onze bevolking en de opbrengsten die we realiseren. Zeker niet ten opzichte van een jaar of vijftig geleden, toen de uitstoot van de industrie vele malen hoger was en we allerlei afval in de bodem en het oppervlaktewater dumpten.
Maar goed, de kern van het probleem is dat er gewoon teveel mensen rondlopen op deze aardbol.