vrijdag 8 november 2013

EEN SCHOMMEL UIT HET STENEN TIJDPERK

De 'schommel' die op de foto is te zien staat op een speelveldje aan de Wibenaheerd. Het roept herinneringen bij ondergetekende op aan Fred en Barney uit de tekenfilmserie The Flintstones. 
The Flintstones (Engels voor vuurstenen) is een Amerikaanse animatieserie, die wordt gezien als een van de succesvolste animatieseries aller tijden. De serie is gecreëerd door het duo Hanna-Barbera en draaide zes seizoenen, van 1960 tot 1966, op de Amerikaanse televisiezender ABC.
Een schommel uit het stenen tijdperk. En dat in Beijum. Het ding ziet er apart uit, de allerkleinsten kunnen er niet op klimmen. En als er een zeven-jarige op gaat zitten, is de bewegingsruimte nihil. Welk kind krijgt een dergelijke kei in beweging? Het enige voordeel van de 'schommel' is dat het helemaal hufterproof gebouwd is. Probeer het maar eens te vernielen, dat lukt niet. Wat ook gezellig kan is er lekker als volwassene op gaan zitten om iets te drinken. Het is bijna niet te zien, maar ten tijde van fotograferen lag er een leeg flesje jenever op de steen. Het wordt kouder buiten en een opwarmertje gaat er blijkbaar goed in. Ook op een kinderspeelpaats.

1 opmerking:

Anoniem zei

nou normaal word er in de zomer allee nmaar gezopen daar in die speeltuin en dat is niet het enigste waar die speeltuin voor gebruikt word, ook word die gebruik als wc of om drugs te handelen , dus speeltuin kun je het niet noemen want men kind der durfen laten spelen zit er echt niet meer bij